Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Golf-SM i Läckö-Kinnekullebygden 10-12 juli 2015

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Det är Lundsbrunns GK och Lidköpings GK som står värdar för evenemanget 10-12 juli, som är en del av en pågående SM-vecka i Västra Götaland.

Under dessa dagar kommer drygt 200 damer till Läckö-Kinnekullebygden för att tävla om SM titeln i sina respektive klasser, D35 och D50 på Lundsbrunns GK, och D60 och D70 på Lidköpings GK. 

SM-tävlingarna har slagit alla rekord vad gäller antalet deltagare i damklasserna och ur ett besöksnäringsperspektiv är tävlingar av detta slag mycket betydelsefulla för destinationen. -Vi har gjort en satsning ihop med destinationsbolaget och kommunen för att visa upp andra evenemang och sevärdheter i trakterna. Faktum är att det inte är ovanligt att spelare bosätter sig här i Lundsbrunn efter att de besökt vår bana, säger Anette Knutsson, klubbchef i Lundsbrunns GK.  

10 till 12 juli intar damklasserna D35 och D50 Lundsbrunns GK för årets upplaga av SM.

-Vill man se riktigt duktiga golfare ska man komma hit och titta, säger klubbchefen Anette Knutsson. Inte minst då klubben lockats lycka rekordmånga deltagare till tävlingen. 125 anmälda är fler än någonsin tidigare. -Det är jättekul, säger Anette som menar att en kombination av god marknadsföring och klubbens goda rykte har gjort att deltagarna har strömmat till.

Även Lidköpings GK har hela 75 tävlande anmälda till klasserna D60 och D70, det är betydligt fler än vad som normalt brukar tävla i de klasserna. -Vi är glada och stolta att vara en av arrangörsklubbarna då SM i Golf 2015 avgörs i Västergötland  säger Peter Svensson, klubbchef i Lidköpings GK. Inför tävlingen har vi putsat lite extra på banan så spelarna trivs under tävlingen och pratar väl om klubben och Lidköping efteråt. SM avgörs i år på totalt 13 banor i Västergötland och från golfklubbarnas sida har man ansträngt sig för att tillsammans kunna visa upp bygden från dess bästa sida. Bland annat har man tillsammans med Destinationsbolaget tagit fram hotellpaket, information och packat en ”goddiebag” fylld med lite gott och blandat från klubbarna, destinationen och kommunerna

Mer info: www.lundsbrunngk.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Pressinfo på Lundsbrunns Golfklubb

Med på bilden (från vänster) är Juliane Thorin, Götene kommun, Mats Wallberg, Lundsbrunn Golfklubb, Anette Knutsson, Lundsbrunn Golfkliubb, Peter Svensson, Lidköpings GK, Anna Ohlin EK, Destination LäcköKinnekulle

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!