Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Den stora Guldjakten på Kinnekulle

100 000 kronor i form av presentkort göms i Götene Kommun och alla som vill är välkomna att vara med i ”Den stora Guldjakten”.

- Initiativet är taget för att stötta några av de branscher, den lokala handeln och besöksnäringen, som nu är särskilt utsatta i spåren av Coronakrisen, säger kommunalråd Susanne Andersson som tagit initiativet tillsammans med oppositionsråd Åsa Karlsson.

Från vänster: Johan Månsson vice ordförande kommunstyrelsen, oppositionsråd Åsa Karlsson, kommunalråd Susanne Andersson framför Kinnekullegården. Bakre rad: Juliane Thorin Kommunutvecklare, Emelie Thim, Näringslivsstrateg, Emma Lundström Kinnekullegården, Anna Ohlin Ek, VD Destination Läckö Kinnekulle.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

I maj lanseras ”Den stora guldjakten på Kinnekulle”. Presentkorten, som är på 300 kronor styck kommer att gälla i alla butiker, restauranger, caféer och skönhetssalonger som vill ta emot det i Götene kommun. Presentkorten gäller ej i livsmedelsbutiker, för alkohol, tobak eller spel.

I dessa speciella tider som präglas av Coronakrisen vill Götene Kommun i samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle stötta den lokala handeln och besöksnäringen, säger Emelie Thim, näringslivsstrateg i Götene kommun.

Presentkorten läggs i guldpåsar som kommer att gömmas på olika platser i kommunen varje helg i maj månad. Områdena där presentkorten kommer att gömmas publiceras i Götene tidning varje onsdag inför varje majhelg. Platserna är valda med omsorg och spridda i hela kommunen, några för att de helt enkelt är så vackra och några utifrån tillgänglighet. Man kommer även kunna hitta områdena i Destinationsbolaget Läckö Kinnekulles app samt på Götene kommuns hemsida. Mer specifika ledtrådar om var man hittar guldpåsarna kommer att släppas på Götene kommuns facebooksida varje lördag klockan 10.00 (förutom första helgen i maj då jakten startar redan på fredagen).

Det är en svår tid för företagen och detta är ett sätt för kommunen att hjälpa till. Vi vill också få våra invånare att känna att i Götene är det inte synd om oss för att vi inte får åka härifrån, vi har ju en underbar natur alldeles runt knuten. Vi hoppas att initiativet kan bidra till lite lokal stolthet", säger Åsa och Susanne.
Förhoppningen är att folk hittar ut i vår fantastiska natur och gärna att man passar på gynna våra lokala aktörer genom att handla med sig lite gofika eller takeawaylunch på sitt äventyr", säger Anna Olin Ek, VD för destinationsbolaget Läckö Kinnekulle. Hon fortsätter med att påpeka att det såklart är väldigt viktigt att alla följer Folkhälsomyndigheternas råd och att alla håller avstånd till varandra i letandet.

Vid frågor kontakta

Emelie Thim, Näringslivsstrateg
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

 

Med på bilden finns:

Från vänster: Johan Månsson vice ordförande kommunstyrelsen, oppositionsråd Åsa Karlsson, kommunalråd Susanne Andersson framför Kinnekullegården. Bakre rad: Juliane Thorin Kommunutvecklare, Emelie Thim, Näringslivsstrateg, Emma Lundström Kinnekullegården, Anna Ohlin Ek, VD Destination Läckö Kinnekulle.

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!