Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Barn- och ungdomsfilmfestival, 3-5 november

Publicerad: 31 oktober 2011
Under höstlovet ordnas filmfestival för barn och ungdomar på Bio Göta Lejon. För sjunde året presenterar bioföreningen Göta Lejon och Götene kommun tillsammans Götene filmfestival. Festivalens filmutbud riktar sig framförallt till barn och ungdomar, men alla är välkomna!
Göta Lejon
3-5 november
Boka biljetter och köp presentkort på medborgarkontoret, telefon: 0511-38 60 01
Från cirka en timme innan visning kan man boka biljetter i bion, telefon: 0511-504 90

Med reservation för eventuella ändringar.

Program torsdag 3 november:

Rio 3D - Alla talar svenska!


RIO i 3D kommer ge dig en oförglömlig resa! Förbered er på samba, färgglada fåglar och paljetter i mängder då vår vän Blu flyttar in i den brasilianska djungeln!

Skaparna bakom Ice Age- filmerna ger oss RIO, ett färgsprakande familjeäventyr om fågeln Blu som förflyttas från det trygga burlivet till den vilda brasilianska djungeln. Och det hade nog gått alldeles strålande, om det inte varit för en sak. Han kan inte flyga...

På sina äventyr stiftar Blu bekantskap med den färggranne Rafael som känner djungeln som sin egen bakficka, sångfåglarna Nico och Pedro som har lite olika musikaliska tolkningar på vad det innebär att vara en sångfågel, den vackra, vilda Jewel samt djungelns mest osannolika invånare; Bulldogen Luiz som förstår att det inte är snällt att äta upp sina fågelvänner men ibland vattnas det ändå i munnen på honom.

Torsdag  3 november  kl 13
50 kr   Barntillåten.   1 tim 26 min

Tom utfyllnadsbild

Savannens hjältar 3D - Alla talar svenska!


Surikaten Billy och lejonet Socrates lever ett sorgfritt liv i Afrikas Okavango-delta. I väntan på den årliga vårfloden spelar den hyperaktiva Billy på sina trummor och Socrates, som är vegetarian, tar hand om sina blommor och leker med fjärilar. Men vårfloden kommer aldrig.

Billy och Socrates ger sig iväg på ett äventyr för att ta reda på vart floden tagit vägen. Det visar sig att en damm byggts och att vattnet istället går till ett lyx-resort för människor och innan de vet ordet av blir Socrates tillfångatagen.

Tillbaka i Okavango sammankallar Billy till "Den stora djurkonferensen". Alla djur, växtätare som köttätare, bestämmer sig för att enas, att trotsa människorna, och att frita Socrates.

Torsdag  3 november  kl 15.30
70 kr   Från 7 år.   1 tim 34 min

Tom utfyllnadsbild

Spy Kids 4D (3D) - Alla talar svenska!


En mamma återupptar sitt gamla yrke som hemlig agent för att förhindra en superskurk från att stoppa tiden.

En helt ny dimension av filmupplevelse med luktkort!

Torsdag  3 november  kl 18
70 kr  Från 7 år.  1 tim 29 min

Tom utfyllnadsbild

Program fredag 4 november:

Apornas planet


Sci-fi möter verklighet i denna nyskapande eventfilm som målar upp ett framtidsscenario olikt allt vi tidigare upplevt. Filmen utspelar sig i en möjlig framtid där ett forskarlags jakt på ett botemedel för Alzheimers leder till att en grupp apor utvecklar intelligens lik vår egen.

Detta blir upptakten till ett fullskaligt krig mellan apor och människor om den planet som vi hittills kallat vår...

För specialeffekterna står flerfaldigt Oscarbelönade WETA Digital som använder tekniken som utvecklats för "Avatar".

Fredag  4 november  kl 17
75 kr   Från 11 år.   1 tim 47 min

Captain America 3D


CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER skildrar Marvelvärldens tidiga dagar då Steve Rogers (Chris Evans) frivilligt deltar i ett experiment som förvandlar honom till supersoldaten Captain America. Tillsammans med Bucky Barnes (Sebastian Stan) och Peggy Carter (Hayley Atwell) inleder Rogers, i Captain Americas skepnad, ett krig mot den onda organisationen HYDRA, ledd av Red Skull (Hugo Weaving).

Fredag  4 november  kl 19.30
75 kr   Från 11 år.   2 tim 2 min

Tom utfyllnadsbild

Final Destination 5 3D


I FINAL DESTINATION 5 är Döden precis lika närvarande som alltid. Den utlöses då en man förutser en hemsk olycka och lyckas rädda sina medarbetare från en säker död.

Men ingen kan lura Döden någon längre tid och i en skrämmande kamp mot klockan försöker dessa själar desperat finna nya vägar att undkomma med livet i behåll.

I rollerna ser vi nya stjärnskotten Emma Bell och Nicholas D'Agosto. Filmen är regisserad av Steven Quale.

Fredag  4 november  kl 22.00
75 kr   Från 15 år.   1 tim 32 min

Tom utfyllnadsbild

Program lördag 5 november:

Var inte rädd långa farbrorn - Alla talar svenska!


I dag ska Lilla Anna och Långa Farbrorn titta på film. Lilla Anna vill titta på sina fem favoritfilmer med spöket Laban och hans vänner. Eftersom Långa Farbrorn är rädd för spöken vågar han inte titta även om Lilla Anna säger att det inte är ett dugg läskigt.

Tillsammans med Lilla Anna får vi återuppleva spännande äventyr med Laban, Labolina, Lillprins Bus och alla de andra på slottet Gomorronsol. Till slut förstår till och med den spökrädda Långa Farbrorn att filmerna inte alls är läskiga utan vågar sig fram för att titta.

Som tur är har Lilla Anna även kvar en överraskning.

Filmen innehåller tidigare visat material.

Lördag  5 november  kl 11
35 kr   Barntillåten.   43 min

Tom utfyllnadsbild

Harry Potter och dödsrelikerna del 2 3D


HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA, DEL 2 är den sista filmen om Harry Potters äventyr och den direkta fortsättningen på "Harry Potter och Dödsrelikerna, Del 1".

Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finns överallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort. Slutet är här.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson är alla tillbaka som Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger. I övriga roller återser vi bland annat Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Alan Rickman och Emma Thompson.

Filmen regisseras av David Yates som också ligger bakom "Harry Potter och Fenixordern", "Harry Potter och Halvblodsprinsen" och "Harry Potter och Dödsrelikerna, Del 1".

Lördag  5 november  kl 17
50 kr   Barntillåten.   2 tim 11 min

Tom utfyllnadsbild

Nalle Puhs film - Alla talar svenska!


Nalle Puh är äntligen tillbaka på vita duken, på klassiskt manér tecknad för hand av Disneystudions skickligaste animatörer, i ett äventyr där alla talar svenska. I festliga NALLE PUHS FILM — NYA ÄVENTYR I SJUMILASKOGEN, låter Walt Disney Animation Studios oss bokstavligt talat(!) kliva in mellan bokpärmarna i A. A. Milnes förtrollade och älskade barnboksvärld och på nytt träffa den "honingsälskande" Nalle Puh, en björn med mycket liten hjärna och mycket stort hjärta.

Allt är som vanligt i Sjumilaskogen, Nalle Puh vaknar utsvulten och han har ingen honung hemma. Det får honom att ge sig ut på en färd som till slut helt spårar ur — först genom en tävling att hitta en ny svans till åsnan Ior.

Senare hittar Puh en lapp från Christoffer Robin där det står att denne snart är tillbaka. Uggla missuppfattar lappen och tror att pojken tillfångatagits av en mystisk varelse. Inom kort är alla djur på vild jakt för att rädda Christoffer Robin från den inbillade boven i dramat. Det visar sig bli en otroligt jobbig dag för en björn med mycket liten hjärna som bara hade hoppats på att hitta lite honung...

Lördag  5 november  kl 14
65 kr   Barntillåten.   1 tim 9 min

Tom utfyllnadsbild
Boka biljetter och köp presentkort på medborgarkontoret, telefon: 0511-38 60 01
Från cirka en timme innan visning kan man boka biljetter i bion, telefon: 0511-504 90

Med reservation för eventuella ändringar.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!