Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Barn- och ungdomsfilmfestival, 1-3 november

Publicerad: 25 oktober 2012
Under höstlovet kommer det att visas mycket film på biografen i Götene. Då arrangerar Bioföreningen Göta Lejon och fritid/ungdom och kulturen Götene kommun återigen filmfestival. Under tre dagar visas nio filmer som riktar sig till barn och ungdomar. Filmerna visas till festivalpris och det blir en och annan tävling under dagarna.
Läs mer om filmerna och se trailers på www.gotene.se/filmfestival

Numera domineras filmutbudet för unga i stort sett av animerad film. Under festivalen visas tre filmer som är vanliga spelfilmer, det vill säga filmer med riktiga skådespelare. Syftet är att bredda utbudet av kvalitetsfilm för barn.

Jörgen + Anne = Sant


Den första filmen är Jörgen + Anne = Sant. Det är en hyllad norsk barnfilm som sågs av över 170 000 personer hemma i Norge. Filmen handlar om Anne som är 10 år och undrar varför alla är så upptagna av kärlek. Men så träffar hon Jörgen som en dag börjar i hennes klass som har flyttat in i det gamla ödehuset där det har hänt hemska saker.

Filmen är kul och charmigt om den första förälskelsen men också lite läskigt på sina ställen. Filmen rekommenderas från 9 år.

On the Sly


Från Belgien kommer On the Sly. Filmen handlar om sexåriga Cathy som varje fredag tillsammans med sina föräldrar lämnar staden för att åka till huset på landet. Cathys mamma och pappa pratar bara med varandra. Är Cathy osynlig? Undrar vad som skulle hända om hon försvann?

En fin film med ett allvarligt tema om att inte känna sig sedd — ett ämne som alla barn förstås har upplevt och kan relatera till. Filmen rekommenderas från 7 år och alla talar svenska.

Isdraken


Isdraken är en svensk film vunnit Malmö stads pris för bästa barnfilm 2012. Elvaårige Mik är en storstadskille som är livrädd för hundar och kan höra valars sång.

Uppryckt från livet i stan med pappa och allra käraste bror blir Mik tvingad att resa till sin bohemiska faster i en by i Norrland. Där hinner han lära sig fiska, få nya vänner och för första gången möta kärleken innan han plötsligt slussas vidare till en hundgalen fosterfamilj. Till slut måste Mik fly tillsammans med sina vänner i norr på en flotte kallad Isdraken. Filmen har 11-årsgräns.

Bitchkram


Från regissören till "I rymden finns inga känslor" kommer filmen Bitchkram som hade premiär härom veckan. Arrangörerna hoppas att det ska locka många tonåringar att gå och se den.

Läskig fredag


På fredagen visas lite "läskigare" filmer eftersom det är Halloween-tema. Fritid/ungdom har hand om festivaldagen som avslutas med en blandning av mysterium, skräck och thriller då Cabin in the Woods visas.

Knattefilm


Även de minsta biobesökarna får sitt när "Vem är var?"  visas på lördagen. "Vem är var?" baserar sig på de mycket uppskattade barnböckerna av Stina Wirsén.

Bio Göta Lejon
1-3 november
www.gotene.se/filmfestival

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!