Lyssna

Blombergs badplats

Nedanför Kinnekulles västsluttning ligger Blombergs bad. Här kan man välja om man vill bada från sandstranden eller från klipporna. Det finns även gräsytor där man kan breda ut sin filt för att ligga och njuta i solen. Viken är långgrund och ganska skyddad så den passar bra för barnen.

Blombergs badplats. Förstora bilden

Blombergs badplats. Klicka på bilden för att förstora.

Badplatsen ligger i en vacker miljö nära Blombergs båthamn. I denna hamn finns även Vikingabåten Sigrid Storrådas hamn. Skeppet har Gokstadskeppet från Norge som förlaga och är ett av världens största havsgående vikingaskepp som har fullt passagerartillstånd.

Hitta till Blomberg badplats

Åk mot Blombergs hamn. Strax före Blombergs hamn, följ skylt badplats riktning vänster på en mindre grusväg, cirka 300 meter.

Koordinater

58.5475, 13.3156 (Latitud,Longitud)

Koordinattyp: WGS 1984 decimalgrader (globalt referenssystem – vanligt i hand- och bil-GPS).

Grillplats

Finns vid badplatsen.

Parkeringsmöjlighet

Det är cirka 50 meter till badplatsen från en mindre markerad bilparkering.

Toalett

Vid Badplatsen finns en toalett som är tillgänglig för att alla, inklusive människor med olika funktionsnedsättningar, framförallt rörelsehinder.

Sophantering

En sopcontainer finns för användning under badsäsong.

Vid olyckstillbud

En livräddningsstolpe finns vid badplatsen med syfte att förkorta insatstiden för räddningsinsatser genom att underlätta identifiering av den aktuella platsen. För en person som saknar lokalkännedom eller är skärrad kan det vara mycket svårt att utan information identifiera sin position vid en nödsituation.

Koordinater att lämna till räddningstjänsten vid olyckstillbud: N6490992 E401734

Övrig information

Denna badplats klassas som ett EU-bad. Som EU-bad räknas alla bad som har mer än 200 badande per dag i snitt. De lyder under EU direktivet med provtagning minst 3-4 gånger under badsäsongen.

Kontroll av badvatten

Vid de kommunala baden kontrollerar kommunen badvattenkvaliteten under sommarsäsongen. Kontrollen innebär bland annat att prover tas för att bedöma bakteriehalten samt visuell kontroll av förekomst av alger, oljor med mera. Beroende på hur hög bakteriehalten är bedöms vattnet antingen som dåligt, tillfredsställande, bra eller utmärkt. Vid otjänligt prov tas snarast ett omprov. Om tre på varandra följande prov visar sig vara otjänliga stängs badet och öppnas inte åter förrän man har utrett orsaken till vattnets förorening och vattenkvaliteten har förbättrats.​

Resultat av badvattenprov på alla sveriges badplatser hittar du på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Hundar

Hundar får inte vistas på allmänna badstränder under sommarsäsongen 1 maj till 30 september.

Camping är inte tillåten

Det är inte tillåtet att campa på våra allmänna badstränder under sommarsäsongen.

Blombergs badplats.

Blombergs badplats.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!