Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vill du ha uppdrag som god man eller förvaltare?

Idag är det stor brist på gode män och förvaltare och Överförmyndare Västra Skaraborg söker nu personer som är intresserade av uppdraget. Uppdraget innebär att du är ställföreträdare för någon som av olika anledningar saknar förmågan att företräda sig själv i olika situationer. Exempelvis vara stöd i hens ekonomi samt vid myndighets- och vårdkontakter. Är du intresserad av att vara god man eller förvaltare? Här får du information om hur du går tillväga i din ansökan!

Svart vit siluett av en person som hjälper en annan person upp för en klippa.Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden.

Överförmyndare Västra Skaraborg söker nu dig som är intresserad av att bli god man eller förvaltare i kommunerna: Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara Karlsborg och Vara.

Vad ingår i uppdraget som god man eller förvaltare?

Som god man eller förvaltare fungerar man som ett stöd för personer som inte klarar sig själv. Du agerar ställföreträdare för någon som saknar förmåga att företräda sig själv i olika situationer. Det kan till exempel handla om att betala räkningar samt att hjälpa till i kontakter med myndigheter och vården. Det viktigaste är att du som god man eller förvaltare kan möta människor i olika livssituationer. Det är också bra om du är van vid ekonomiska frågor och myndighetskontakter.

Läs igenom all information kring uppdraget innan ansökan

Om du är intresserad av att bli god man eller förvaltare behöver du först läsa in dig på vad uppdraget innebär. Läs igenom samtliga sidor om överförmyndare, gode män och förvaltare på Götene kommuns hemsida.

Ansökan - steg för steg

Om du är intresserad av att bli god man eller förvaltare behöver du:

  1. Ta reda på vad uppdraget innebär. Läs igenom samtliga sidor om överförmyndare, gode män och förvaltare på Götene kommuns hemsida.

  2. Lämna en spontanansökan via Recruto. Om du lyckats med din registrering skickas ett bekräftelsemail med inloggningsuppgifter till rekryteringsportalen via e-post.

  3. Efter din spontanansökan ska du bli godkänd i vår lämplighetsprövning. Kontroll görs hos Kronofogden, Polisens belastningsregister och socialtjänsten. Du kan komma att bli kontaktad för kompletterande frågor samt information när lämplighetsprövning har gjorts.

  4. När lämplighetsprövningen godkänts kan du logga in i Recruto och lämna intresse för uppdrag som skulle passa dig. Där besvarar du samtal och mail med individuella förfrågningar som Överförmyndaren kan skicka till dig.

Rekryteringsportalen Recruto

När du har gått igenom samtliga steg för ansökan och blivit godkänd i lämplighetsprövningen kan du logga in i rekryteringsportalen Recruto. I portalen lägger Överförmyndare Västra Skaraborg ut annonser med uppdrag löpande. Dessa uppdrag besvarar du direkt i portalen. Ta därför för vana att regelbundet logga in om du är intresserad av nya uppdrag. 

Behöver du ändra dina kontaktuppgifter i portalen?

Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter via din profil i portalen. Kom ihåg att även meddela Överförmyndaren om du gör ändringar, så de även kan notera eller ändra kontaktuppgifterna i deras handläggningssystem.

Är du inte längre intresserad av att ta emot uppdrag?

Om du inte längre är intresserad av uppdrag kan du logga in i portalen Recruto och avregistrera dig.

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer eller har frågor gällande uppdrag som god man eller förvaltare? Då kan du kontakta:

Överförmyndare Västra Skaraborg
E-post: overformyndaren@lidkoping.se
Telefon: 0510-77 00 00

Introduktionsutbildning för god man och förvaltare

Nedan är en introduktionsvideo för dig som är eller som vill bli god man eller förvaltare.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!