Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vi behöver din hjälp!

Just nu har vi den högsta sjukfrånvaron sedan pandemins start. Personal är sjuka både i covid men också andra vanliga sjukdomar. Utöver faktiskt sjuk personal så innebär även nya regler om smittspårning samt de direktiv om karantän för de som har någon sjuk i familjen att personal inte kan komma och jobba.

Detta innebär att vi mer än någonsin behöver din hjälp inom omsorgen. Har du möjlighet att ställa upp? I första hand söker vi dig som har någon som helst form av omsorgsutbildning eller omsorgserfarenhet, men vi behöver även hjälp av dig som inte har tidigare erfarenhet.

Närbild på två händer som håller i varandra vilandes på ett rullstolsarmsröd. Gröna buskar i bakgrunden.Förstora bilden

Vi erbjuder en kortare introduktion innan du börjar arbeta och du får lön för den tiden du arbetar hos oss.

Anmäl ditt intresse att hjälpa till

Ring eller skicka sms till vår vikariepool på telefon: 072-560 87 63.

Servicetjänster för dig utan omsorgsutbildning

Servicetjänster kan innebära att:

  • läsa tidning
  • promenader
  • social samvaro
  • mata
  • servera
  • städa
  • tvätta
  • hjälpa till med telefonkontakter mellan anhöriga och omsorgstagare
  • ta emot matvaruleveranser
  • handla

Det här är uppgifter som inte kräver omsorgsutbildning men som frigör vår utbildade personal till att fokusera på vårdarbete. Så om de kan få den avlastningen så är det en väldigt viktig insats!

Ingen smitta på boenden i dagsläget

Lyckligtvis har vi ännu inte fått in smittan på våra boenden.

Du som är anhörig kan hjälpa till

Är du anhörig till någon som har hemvårdsinsatser och har möjlighet att hjälpa till med städning, inköp eller annat så kontakta hemvårdgruppen och informera om detta så kan vår personal prioritera de som inte har tillgång till sådant stöd.

Du som har anhöriga på våra boenden, vi är tacksamma för att ni undviker onödiga besök under den här tiden då det är risk för att få in smitta. Vid besök som inte kan avvaras så uppmanar vi till att använda den skyddsutrustning som erbjuds och att följa boendets rutiner och rekommendationer vid besök.

Andra åtgärder som nu införs

Personal från andra verksamheter

Vi har gått ut med en fråga till all personal i kommunens andra verksamheter om möjligheten att hjälpa till inom omsorgen. Vi har även uppmanat cheferna inom dessa verksamheter att göra det möjligt för sin personal att arbeta inom omsorgen.

Stängda verksamheter

Vi kommer att stänga vissa verksamheter för att frigöra personal därifrån.

Det är nu beslutat att våra Träffpunkter kommer att stängas under januari månad för att frigöra personal men även för att minska risk för smitta.

Utöver detta tittar vi fortlöpande på var vi kan frigöra personal och andra verksamheter kan komma att stängas framöver.

Skärpta krav på skyddsutrustning under hela arbetspasset

Vi skärper kravet på skyddsutrustning i alla sammanhang vilket innebär munskydd och visir under hela ditt arbetspass oavsett personalen har brukarkontakt eller ej. Detta för att minska smittspridning i vår verksamhet.

Ingen fara för liv eller hälsa

Omsorgen befinner sig just nu inför sin svåraste kris under denna pandemi där personalbristen är omfattande på grund av smitta och smittspårning.

Vi kommer självklart att prioritera vår personal där den behövs för att inte riskera liv eller hälsa, men det kommer att resultera i att vissa uppgifter prioriteras bort. Det kommer att finnas situationer i våra verksamheter där man får ”leva med lite skit i hörnen” under en period.

Anmäl ditt intresse att hjälpa till

Ring eller skicka sms till vår vikariepool på telefon: 072-560 87 63.

Förstora bilden

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!