Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Stoppa langningen av alkohol till minderåriga

Publicerad:

Under 2012 genomför vi i Götene kommun informationsinsatsen TÄNK OM. Syftet är att förmedla kunskap kring våra tonåringar och alkohol och minska langningen. 

Fritid-Ungdom och Folkhälsorådet planerar att informera om kampanjen utanför systembolaget torsdag 7 juni och fredag 8 juni.

Vi vill gärna nå ut med budskapet till Dig och andra tonårsföräldrar i Götene kommun eftersom ni föräldrar är de viktigaste personerna i era tonåringars liv. Forskning visar att Du som vuxen förebild i hög grad kan påverka Ditt barns alkoholdebut och i förlängningen framtida konsumtionsvanor.

Informationsinsatsen kommer att synas över hela Sverige, bland annat på tv och via hemsidan www.tänkom.nu. På tänkom.nu får Du bland annat fakta och tips som Du kan ha nytta av när det handlar om föräldrarollen, tonåringar och alkohol.

Polisen uppmanar Dig som förälder och vuxen att ringa till Polisens allmänna tipstelefon om Du ser någon som säljer alkohol till ungdomar, telefon 114 14. Polisen lägger även extra fokus på langningsfrågan inför skolavslutningen.

Vi vill uppmana Dig att passa på att prata lite extra med Din tonåring. Och efter det får Du gärna prata med de andra vuxna i kvarteret, skolan och idrottsföreningen om hur viktigt det faktiskt är att skapa gemensamma normer och sätta tydliga gränser kring alkohol och tonåringar. Kort och gott att vara en bra vuxen förebild.

Som vuxen kan Du göra skillnad.

Forskning visar entydigt att vuxnas restriktiva hållning till alkohol, påverkar ungas attityder och beteende mest av allt. Tonåringar dricker mindre när föräldrar sätter gränser.

Det kanske kan vara svårt att stå emot ibland? Ta reda på mer om hur du som förälder kan förhålla dig: www.tänkom.nu

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!