Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Solrosor lyser upp på Äldreboenden i Götene kommun

Under onsdagen kom Evelina Wändal och Ellen Hörnell med nyplockade solrosor från åkrarna i Kinne-Vedum till äldreboendena runt om i kommunen. "Famnen full utav solsken"... vackra solrosor som odlats på Arvidsgården av Erik Walfridsson.

En äldre kvinna sitter i en rullstol. Tre kvinnor står bakom henne. Ideras famnar och runtomkring dem är mängder med solrosor.Förstora bilden

Rut Ahlén, Helenagården och Helene Mann tar emot solrosor av Ellen och Evelina.

Omtänksamhet

Genom omtänksamhet har blommorna skördats och tagits om hand av Evelina Wändal som därefter funnit nya vägar till glädje för många. Till sin hjälp denna morgon hade hon vännen Ellen.

Delad glädje är dubbel glädje

Just så tänkte Evelina när hon fick ta del av gärdet med solrosor i Kinne-Vedum. Under en tid har solrosor kunnat köpas vid dikeskanten i Kinne-Vedum och behållningen har sedan skänkts till Ukraina.

Glädje till de äldre

Med gärdet fullt av solrosor kom nästa spontana idé i veckan, då om att skänka solrosor till de äldre och genom ett telefonsamtal till äldrecenter kunde gåvan sedan lämnas över under onsdagen. Samtliga boenden vid Götene Äldrecenter, Backlyckan Hällekis och Fridebogården Källby fick hinkar med solrosor att sprida till de boende samt skapa trivsel i gemensamma lokaler.

Sol i sinnet

Blommor skänker sol i sinnet och vi alla vid äldreboendena känner av värme och omtänksamhet med denna gåva, tack!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!