Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Snart börjar vi med kalla matlådor istället för varma

Under hösten kommer vi att börja leverera kalla matlådor istället för varma till våra omsorgstagare. Detta på grund av att det är svårt att hålla maten varm från tillagningen i centralkök till servering vid köksborden runt om i kommunen. Med kalla matlådor kan vi dessutom utöka utbudet av maträtter att välja mellan samt samordna matleveranserna genom vår arbetsmarknadsenhet. På så sätt kan våra undersköterskor ägna sin tid åt vård och omsorgsarbete istället för att leverera matlådor.

Råvaror i form av grönsaker, pasta och ost och en kniv på en skärbräda.Förstora bilden

Kalla matlådor istället för varma

Under hösten kommer vi att börja leverera kalla matlådor hem till våra omsorgstagare istället för varma. Varför gör vi det? Jo, för att:

  • Det är svårt att hålla maten varm från det att den tillagas till dess att den serveras på tallriken vid ett köksbord. Nu värmer man själv maten när man är sugen på att äta den.
  • Kalla matlådor gör att vi kan öka utbudet av maträtter som våra omsorgstagare kan välja mellan.
  • Med kalla matlådor kan vi samordna matleveranserna genom vår arbetsmarknadsenhet så att våra undersköterskor kan ägna sin tid åt vård och omsorgsarbete istället.

Biståndsbeslut om kalla matlådor

Kalla matlådor tillhör biståndsbeslutet om Matdistrubition. Till skillnad från biståndsbeslut om Inköp, där omsorgstagaren får hjälp med inhandling av både mat- och hushållsvaror, så får omsorgstagaren med beslut om matdistrubition endast leverans av kalla matlådor. Man kan vara beviljad båda biståndsbeslut samtidigt.

Mat lagad direkt från grunden i vårt kök

Matlådorna som levereras hem till våra omsorgsagare tillagas av våra kockar i vårt centralkök i Götene. Vi lagar det mesta från grunden och vi använder svenska råvaror så långt som möjligt. Måltiderna är näringsberäknade och anpassas efter säsong och högtider.

Mer att välja mellan

För att alla ska hitta något de gillar lagar vi klassisk husmanskost som varieras med nya rätter.

Varje vecka får man en meny med cirka tio rätter att välja mellan. Man väljer själva vilka rätter man vill ha. Det finns alltid kött, fågel, fisk och vegetariskt att välja mellan.

Nytt är också att man får välja tillbehör till maträtterna, såsom kokt potatis, potatismos, potatisgratäng, stekt potatis, pasta eller ris.

Beställning och leverans

Personal från Arbetsmarknadsenheten kommer att hjälpa omsorgstagarna att göra en beställning inför kommande vecka.

Alla veckans måltider levereras hem till omsorgstagaren en gång per vecka.

Mer information

Mer information om hemsända matlådor kommer att skickas ut till alla berörda omsorgstagare under vecka 33.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!