Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

”Samtal med dragspel” vid Helenagården

Under våren har en utomhuscirkel varit igång med namnet ”Samtal med dragspel” under ledning av Britt-Marie Stridh vid gårdarna på Helenagården, Götene äldrecenter.

Britt-Marie Stridh spelar dragspel under blommande vårträd

En fin form av cirkel

I cirkeln har ledaren Britt-Marie fört ett samtal med de bonde kring olika musiktema, minnen har väckts och samtalen har varit givande. Ledaren har många års erfarenhet som musiker- artist vilket berikat samtalen och hennes varma och fina framtoning har bidragit till många fina möten med deltagarna.

Olika musikteman

Efter fyra träffar under våren med olika musiktema som Britt- Marie valt, var det vid onsdagen den 2 juni avslutning då de boende på varje gård bestämde dagens program. Vid föregående träff lämnade Britt-Marie en lång melodilista att plocka ut önskesånger ifrån och möjligheten att även lägga till egna val.

De boende fick önska egna sånger

Gårdagens program innehöll bland annat dessa sånger och melodier, Nidälven, Han är min sång och min glädje, Tiotusen röda rosor, Mellan hägg och syren, Inbjudan till Bohuslän och Gulli-gullan koko som en gök.

Varma applåder spreds över Helenagården och Britt-Marie hälsades varmt välkommen igen.

Aktivitet i samverkan

Aktiviteten har genomförts via samarbete med studieförbundet Vuxenskolan och med medel från Östra Hälso- och sjukvårdsnämnden, Västra Götalandsregionen.

Se ett klipp från underhållningen

Här kan du se ett videoklipp när Britt-Marie framför Mats Ljungs visa Mellan hägg och syren.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!