Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Så här rustar omsorgen för dagens snöoväder

Inom omsorgen är det många delar som ska fungera oavsett väder. Det är en yrkesgrupp där många inte har möjligheten att följa rekommendationerna och arbetat hemma. Vi är otroligt tacksamma för all vår omsorgspersonal som idag arbetar och för de insatser som görs för att skapa trygghet hos alla vårdtagare. Här kan du läsa vad omsorgen gör för att rusta inför dagens snöoväder.

Man i reflexkläder sätter på en bärgningskrok på en kommunbil. Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden.

SMHI har utfärdat en orange varning för vind i kombination med snö i norra Götaland. Varningen sträcker sig från onsdag 4 januari klockan 06.00 till 5 januari klockan 12.00. Inom omsorgen är det många delar som ska fungera oavsett väder. Så här har de rustat för dagens snöoväder:

  • Hemvården kommer utifrån väder arbeta med prioriteringslistor där mat, medicin och omvårdnad prioriteras framför städ, tvätt och andra serviceinsatser.
  • Bilarna gås igenom av trädgårdstjänst och det säkerställs att samtliga har bärgningskrok. I bilarna läggs också den information som personal behöver vid kontakt med räddningstjänst som kommer vara behjälplig.
  • Plan två som står tomt på Kastanjegården kommer erbjudas som övernattning till personal som inte kan åka hem eller vill säkerställa att de kommer kunna ta sig till jobbet i morgon. Korttiden ser till så att det finns sängkläder och tandborstar.
  • IT omsorg, lås och larm följer larmen så att de fungerar. Vid eventuellt strömavbrott slår larmen över till batteri och kommer fortsätta fungera.

Önskar du att hjälpa till?

Trots förberedelser så innebär alltid besvärliga väderförhållanden svårigheter, särskilt på landsbygden.

Du kan vara behjälplig med att vara en god granne, kanske finns det någon i din närhet som kan behöva ett extra besök eller att ha någon att ringa? Du kan då vara till hjälp, även med något enklare som att sopa ihop något man tappat i golvet eller annat.

Följ väderutvecklingen på SMHI.se och var rädda om er!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!