Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Populär julfest för volontärer

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

I måndags hölls det Julfest för äldreomsorgens volontärer på Mötesplatsen, Götene Äldrecenter. Ett 80-tal förväntansfulla volontärer kom

I nuläget finns det drygt 100 personer som är inskrivna/aktiva i verksamheten (med plats för fler) alla var inbjudna till denna festkväll.

Kommunen vill visa sin uppskattning

Festen ska ses som ett tecken på den uppskattning kommunen vill ge alla frivilliga medmänniskor i verksamheten, som genom olika insatser förgyller dagen för andra. Folkhälsorådet bidrar också med stöd till festen då de ser folkhälsa med volontärskap ur flera perspektiv. Ett 80-tal volontärer hade tackat ja till festen och fanns på plats likaså personal från kommunens Träffpunkter/Mötesplatsen vilka var kvällens värdar.

En tradition med hemligt innehåll

Denna Julfest har genomförts enligt tradition sedan flera år tillbaks och samordnas så kvällens innehåll är helt hemligt, vilket skapar en härlig spänning och förväntan, precis som för barnen i juletid.

En ovanlig tomte kom på besök!

Tomten kom också på besök till dessa stora barn, i år i en något ovanligare form än brukligt, med julklapp till alla.

Inger Widja berättade om julens traditioner

Kvällens underhållning var av stor variation först gästade Inger Widja som berättade med stor inlevelse om folkets förberedelser och julens traditioner genom tiderna. Ett mycket intressant och omtyckt föredrag om bland annat ”julslakten” och ”julstädet”. Inger hade många föremål med sig och visade upp, allt med en historia därtill.

Julsmörgås, kaffe och kaka

Efter denna berättarstund bjöds det must, julsmörgås, kaffe och kaka i Julfina Café Helena som hade dukat upp till ett extra stort sällskap denna kväll.

Stående ovationer till Jimmy Paulsson och Anders Djup

Festkvällen avslutades därefter med ett blomsterlotteri och en mycket uppskattad musikunderhållning av Jimmy Paulsson och Anders Djup. Duon bjöd på en härlig och svängig blandning av bland annat julsånger, svensktopp och Elvis. Stående ovationer till musikerna och varma applåderna avslutade denna festkväll.

Tack för året som gått

Tack för året som gått och God Jul framfördes av festvärdarna. Glada och upprymda volontärer sågs lämna festlokalen, precis som värdarna hoppats på.

Läs mer om frivilligverksamheten och vad du som volontär kan göra

Många volontärer kom

Ovanlig tomte kom på besök till de "stora barnen"

Jimmy Paulsson och Anders Djup underhöll

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!