Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nostalgikväll 2 juni 2022 vid Götene Äldrecenter

Torsdag den 2 juni klockan 18.00-20.00 hälsas alla åldrar välkomna till Nostalgikvällen 2022! Nostalgikvällen är en familjefest och träff för entusiastfordon vilken genomförs i samverkan mellan Götene äldrecenter, Götene Motorklubb och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Folkhälsorådet.

En röd, gammaldags bil står på en gräsplan med flera bilar.Förstora bilden

Oldsmobile av 1956 års modell. Foto från Nostalgikvällen 2019

Nostalgikväll - en kär tradition

Nostalgikvällen har blivit en kär tradition sedan år 2013 då första träffen för entusiastfordon tog plats utanför äldrecenter. Första Nostalgikvällen tog form efter en idé inom samverkansprojektet "Motorminnen" med Götene Motorklubb.

"Surr kring kaffebordet"

Under åren har ett betydande antal träffar genomförts på äldrecenter med "surr kring kaffebordet". En blandning av gamla och nya historier och berättelser från motorsporten samt bild och filmvisning. Ledare vid träffarna är Tore Bigsten och Rolf Gård från Götene Motorklubb en mycket uppskattad aktivitet som fortlöper.

Årets Nostalgikväll

Arbetsgruppen har påbörjat planeringen för årets event och känner en stor glädje i att åter kunna genomföra Nostalgikvällen efter två års uppehåll med anledning av pandemin. Vi kommer bjuda på en härlig fordonsutställning, hur många fordon som kommer vet vi inte men år 2019 besöktes vi av 220 fordon. Vi kommer också bjuda på livemusik av "Kent & Henke" samt aktiviteter för barnen. Café Helena håller kvällsöppet och Motorklubben sköter grillen. Det finns försäljning så ingen behöver gå hungrig. Ett lotteri kommer också finnas på plats med blandade vinster. Fler aktiviteter är i planeringsstadiet.

Familjefest

Alla åldrar hälsas välkomna till Nostalgikvällen som sker mellan klockan 18.00-20.00 torsdagen den 2 juni vid Götene äldrecenter. År 2019 var det ca 750-800 personer i blandade åldrar som gästade Nostalgikvällen. Många familjer passar på att hälsa på de äldre och tar sällskap ut denna kväll. Volontärer från Väntjänsten hjälper till under kvällen inom olika områden, de sällskapar de som behöver rullstolschaufför.

Vackert väder

Varje år önskar vi vackert väder till Nostalgikvällen, vilket infriats, så önskas också i år. Uppehåll är en viktig faktor då flera fordon har cabriolet och förare, motorcyklister och publik lättare lockas till en utomhus aktivitet. Nu får vi alla "hålla tummarna" för uppehåll och solsken för en trevlig familjefest vid äldrecenter.

Kontakt

Barbro Hallberg, frivilligsamordnare
E-post: barbro.hallberg@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!