Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lyckad Seniordag 2017

Publicerad: klockan

Klicka på bild för att förstoraFörstora bilden

Fullsatt med publik vid Seniordagen, klicka på bilden för att förstora

Publikrekord på årets Seniordag, drygt 700 besökare kom till Parken för att ta del av programmet med tema "Livslust".

Förra torsdagen hölls årets Seniordag i Parken i Götene. På förmiddagen syntes en lång kö slingra sig utanför entrén med pigga och förväntansfulla besökare. Någon kö utanför entrén har det inte varit tidigare år och det var nu den 13:e gången Götene Seniordag genomfördes.

Gratis gåvor vid entrén

Alla gäster fick en tygkasse som gåva med diverse informationsmaterial, en penna och en gratis lott vid entrén. På gratislotten var det dragningar flera gånger under dagen med blomsterarrangemang från Mästers.

"Livslust - alvar och humor"

Första artisten på programmet var Mats Löwing som kåserade "Livslust - alvar och humor" vilket lockade till många härliga skratt. Dansgolvet var för dagen fullsatt med stolar och publiken stod även runtomkring för att ta del av dagens program.

Seniordagens besökare

Besökarna kom i jämnt flöde under resten av dagen för att ta del av dagens program och mässa. En viktigt aspekt att ta hänsyn till vid planeringen av Seniordagen är att ge plats i programmet för den sociala biten, att träffas och umgås, ta en fika eller luncha med vänner. Dagens tema var "Livslust" vilket rymmer så mycket och betyder så olika för oss människor, utbudet denna dag gav goda förutsättningar till denna känsla.

Lotteriförsäljning

Lotteriet var öppet och där köade besökarna för att få köpa lotter, många fina vinster som sponsrats av bygdens butiker och Seniordagens olika utställare. Det var hårt tryck på försäljningen vilket resulterade i att lotterna var slutsålda redan tidig eftermiddag.

Dagens konferencier

Konferencier under dagen var Thomas Landahl. Närmare 60 olika utställare fanns på plats för att sprida information om sin verksamhet, det var en blandning av  företagare, föreningar och Kommunen.

Direktsändning i Radio från Seniordagen

Ewa Olsson från Radio Skaraborg besökte dagen och intervjuade både besökare, utställare och artister. Ett roligt och uppskattat besök.

Mats Ljung i ord och ton

Andra programpunkten på dagen var Mats Ljung i ord och ton "Från skratt till tårar" med Ingvor Ljung som berättade och Thomas Landahl sjöng sångerna, då var det åter fullsatt med publik i stolsraderna.

Mässa

En stor blandning av utställare fann med på mässan. Det bjöds på bland annat information, erbjudanden, prova-på, tävlingar, prova hattar och provsmak. Mingel och rundvandring bland utställarna avlöstes av underhållningar och lottdragningar från scenen.

Sång och musik avslutade dagen

Dagen avslutades med sång och musikunderhållning av Hugo Ljunqvist som dagen till ära tagit med sin syster Elsa på sång, hon sjöng vackert låten "Jag trodde änglarna fanns" som nu är aktuell med Kamferdrops. De båda bjöd på blandad repertoar av Per Gässle, Ted Gärdestad, Rocken Roll och Hugo framförde egna låtar skrivna på svenska. Ett mycket uppskattat uppträde vilket avslutades med stående ovationer från publiken.

Samåkning via Träffpunkterna

Lånebilar från Toveks Bil och Åkessons fanns med och skjutsade besökare via bokning som planerats vid Träffpunkterna Götene, Källby, Hällekis och Lundsbrunn.

Arbetsgruppen Götene Seniordag

Arbetsgruppen för Götene Seniordag bestående av SPF, PRO, Götene kommun, Folkhälsorådet, Studieförbunden ABF och Vuxenskolan känner sig mycket nöjd. Vi har tagit emot många positiva ord från både besökare, utställare och artister som varit med och delat känslan av "Livslust" denna dag.

Bilder från Seniordagen

Här nedanför finns fler bilder från årets Seniordag.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!