Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lyckad Seniordag!

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Den populära Seniordagen lockade även i år över 500 besökare. Det var ett fullspäckat program där det bjöds på föreläsningar, dans, information, musik, utställningar, mat, kaffe och lotterier och mycket mer. 

Fler bilder finns längre ner på sidan!


Arbetsgruppen för Götene seniordag känner sig nöjda

Arbetsgruppen för Götene Seniordag känner sig mycket nöjd med årets Seniordag som hölls i Parken förra onsdagen. Många besökare och utställare har hört av sig både där på plats och nu efteråt och tackat för en trevlig dag. Seniordagen publiksiffra var hela 525 personer och ett 50-tal utställare med ett varierat utbud.

Ett blandat program

Årets program på scenen var en blandning av information och underhållning, det fanns däremellan god tid för mingel och rundvandring bland dagens utställare samt besök i cafeterian och lotteriet.

Information om hjärt- och lungräddning

Barbro Lund från Studiefrämjandet fick en stund på scenen för information om Hjärt- och lungräddning, hon fanns sedan med som utställare under dagen.

Mästers visade dekoration med blommor

Därefter visade Viola från Mästers olika möjligheter att dekorera med blommor och under tiden hon arbetade berättade hon om ”hur livet kan te sig” vilket gav igenkännande nickar och goda skratt hos publiken.

Föreläsning om det positiva åldrandet

Staffan Werme höll under eftermiddagen en föreläsning om det positiva åldrandet, han talade om vikten av att ta till vara erfarenheter och kunskaper människor fått under sitt liv och inte se pensionsåldern som ett avslut. Vid denna föreläsning fick extra stolar plockas fram och Parken fylldes av åhörare.

Många utställare

Under dagen fanns många utställare på plast och små tävlingar av skilda slag fanns vid deras bord. Vid Senior Shops bord skulle man gissa antal knappar i en burk och det rätta svaret var 366st. Vinnarna har fått presentkort skickat hem i brev. Vid ett av kommunens bord lottades dagens lunch vid valfri Träffpunkt ut och vinnare meddelas via telefon. Grattis till er!

Götene musikskola avslutade Seniordagen

Seniordagen avslutades med en fullsatt lokal och en härligt musikalisk blandning av duktiga elever och lärare från Götene Musikskola samt dragning av dagens närvarolotteri. Det var bla fina blomsterarrangemang från Violas program på scenen som lottades ut till lyckliga vinnare.

Extra busslinje med lågolvsbuss från Västtrafik

Sista bussturen för dagen gick från Parken klockan fem, den hade då kört runt inom Götene under hela dagen. Det var en extra insatt busslinje från Västtrafik för att få Göteneborna bli mer vana med att åka buss, en låggolvsbuss med plats för rullstol. Det var en fin möjlighet med gratis busstur som erbjöds besökarna och vår förhoppning är att de som åkte med har funnit ett nytt sätt att ta sig fram.

Tack till alla som medverkat till denna lyckade Seniordag!

Arbetsgruppen Götene Seniordag genom Barbro Hallberg
 

Här nedanför bilder från årets Götene Seniordag 2015

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!