Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Livsviktiga snack - digital föreläsning med Suicide Zero

Varje år tar nära 1 500 personer sitt liv. Det är fyra om dagen. Men självmord går att förebygga! I samarbete med Suicide Zero och Västra Götalandsregionen kommer kommunerna i Skaraborg att anordna föreläsningen "Livsviktiga snack” den 26 januari. Föreläsningen riktar sig till dig som är förälder eller annan vuxen med en 9–12 åring i din närhet. Föreläsningen är kostnadsfri och kräver ingen anmälan.

Texten "Livsviktiga snack" i röd skrift, bild.Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden.

Kostnadsfri föreläsning utan anmälan

Föreläsningen är kostnadsfri och ingen anmälan krävs. Du behöver inte delta med bild eller ljud, bara lyssna om du så önskar.

Föreläsning "Livsviktiga snack"

"Livsviktiga snack" är för dig som är förälder eller annan vuxen med en 9–12 åring i din närhet. Under föreläsningen får du kunskap om hur du kan prata med barn och unga om deras mående. Forskningen visar nämligen att förmågan att uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet. Föreläsningen innehåller bland annat information om skyddsfaktorer, psykiska besvär, barns utveckling, verktyg för samtal med barn samt praktiska övningar.

Materialet är helt baserat på boken Livsviktiga snack, som tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare.

Föreläsningen är cirka 80 minuter lång inklusive efterföljande frågestund.
Ingen förkunskap krävs. Mötet sker digitalt via "Teams" videosamtal.

Föreläsningstillfället

Föreläsningen är torsdagen den 26 januari klockan 18.00-19.30

Föreläsningen är arrangerad i videosamtalsprogrammet "Teams". Du kan välja mellan att installera programmet på din digitala enhet, så som dator eller mobil, eller koppla upp dig via webbläsaren.

Du går sedan in via inbjudningslänken den dag och tid som passar dig. Insläpp sker några minuter innan utsatt tid. Efter föreläsningen ges tid för reflektioner och funderingar.

Arrangörer

Skaraborgs Kommunalförbund i samarbete med Suicide Zero, Västra Götalandsregionen och Vårdsamverkan Skaraborg, 

Du hittar även information om föreläsningarna på Skaraborgs kommunalförbunds hemsida.

Logotyper för Livsviktiga snack, Vårdsamverkan Skaraborg, Västra Götalandsregionen och Suicide Zero.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!