Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Krisberedskapsveckan 2022

Denna vecka kommer vi uppmärksamma Krisberedskapsveckan, en informationskampanj som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) håller i under vecka 39 varje år. Årets tema är: mat. Kampanjens syfte är att öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Välkomna att delta i MSB's tipspromenad som kommer sitta uppe i Götene, Hällekis, Källby och Lundsbrunn veckan ut. Där har du chansen att vinna ett pris!

En plastlåda som det står "Krislåda" på. I lådan ligger olika livsmedel, redskap och informationsbroschyrer.

Foto: Thomas Henrikson, MSB. Klicka för att förstora bilden.

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år mellan den 26 september till 2 oktober.

Tema: Mat

Temat för Krisberedskapsveckan 2022 är: Mat. Under veckan kommer vi publicera information på vår hemsida och sociala medier som berör just detta tema.

Läs mer om förberedelser inför kris för privatpersoner på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida

Testa dina kriskunskaper med en tipspromenad!

Under Krisberedskapsveckan finns möjligheten för dig att gå MSB's tipspromenad om krisberedskap! Tipspromenaden sitter uppe på samtliga ställen i kommunen:

  • Götene: start vid skateparken
  • Hällekis: start vid Backlyckans äldreboende
  • Källby: start vid idrottsplatsen
  • Lundsbrunn: start vid discgolfen (Kobackabana) första hål

Delta och vinn ett pris!

Alla som deltar i tipspromenaden har chansen att vinna ett pris! Vid starten av tipspromenaden finns svarstalonger och begränsat antal pennor, så ta gärna med dig en egen penna! När du har fyllt i dina svar och är klar med alla frågor fyller du i dina kontaktuppgifter och lämna den i plastfickan i slutet av tipspromenaden. Dessa kommer samlas in när krisberedskapsveckan är över. Sedan kommer vår säkerhetssamordnare Felicia gå igenom alla svarstalonger som kommit in, rätta dem och sedan kontakta en vinnare!

Vad kan du vinna?

Nu undrar du säkert vad du kan vinna för någonting? Vinnaren av tipspromenaden kommer få ett startkit till en krisberedskapslåda!

Kontakt

Har du frågor om tipspromenaden? Har du märkt att något gått sönder vid tipspromenaden eller ser konstigt ut kan du kontakta vår säkerhetssamordnare:

Felicia Abelsson, säkerhetssamordnare
Telefon: 0511-38 60 19
E-post: felicia.abelsson@gotene.se

Lycka till!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!