Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunen på topp i undersökning om brukares nöjdhet i äldreomsorgen

Publicerad: 14 december 2011
Klicka på bilden för att förstoraFörstora bilden

Klicka på bilden för att förstora

Götene kommun ligger på topp när det gäller brukares nöjdhet i äldreomsorgens särskilda boenden. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Socialstyrelsen publicerar i dag rapporten med öppna jämförelser av vården och omsorgen om äldre.
Topplaceringen gäller brukarnas nöjdhet i sin helhet i våra särskilda boenden. Särskilt boende är ett behovsprövat boende med tillgång till personal dygnet runt. Det är Helenagården, Kastanjegården och Ceciliagården i Götene, Fridebogården i Källby och Skogsbacken i Hällekis.

Götene kommuns särskilda boenden ligger på plats nummer fyra när det gäller bemötande och på andra plats när gäller maten. Tryggheten i våra särskilda boenden har ökat och nu ligger vi på sjunde plats. Detta är i konkurrens med 290 andra kommuner.

I öppna jämförelser har äldreboendena i Götene kommun på en del frågor fått högre resultat än hemvården. Detta är inte så vanligt förekommande. Förklaringen kan vara att Götene kommun under en hel del år satsat på ny- och ombyggnation av särskilda boenden.

När Götene Äldrecenter stod klart 2008 så hade personalen fått en gedigen utbildning om bland annat bemötande och matlagning. Under tiden då
Äldrecenter byggdes fanns statliga stimulansmedel till kompetenslyftet som underlättade utbildningen av personalen. Utbildningen har återspeglats i ett nytt arbetssätt. Därefter har
Fridebogården i Källby byggts och för närvarande pågår ombyggnation av äldreboendet Skogsbacken i Hällekis. Här har man kunnat ta lärdom av Äldrecenters erfarenheter.

Götene kommun delar första platsen med Gullspång, Emmaboda och Malung-Sälen när det gäller brukarnas nöjdhet i sin helhet i våra särskilda boenden.

Grattis till äldreomsorgen i Götene kommun för bra kvalitet på särskilda boenden!

Läs mer om kommunens äldreomsorg

Kontaktperson
Marianne Olsson
sektorschef
Telefon: 0511-38 61 98
E-post: marianne.olsson@gotene.se

Veronica Augustsson
enhetschef
Telefon: 0511-38 61 06
E-post: veronica.augustsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!