Publicerad klockan .

Klarinettist gästade Kastanjegården på Valborg

Under fredagen den 30 april gästades Kastanjegården av en mycket duktig soloklarinettist vid namn Dan Larsson från Linköping. Dan bjöd med oss ”in i musiken” en musikalisk föreläsning med klarinett, han guidade oss genom olika musikgenrer från 1800-talet klassiska musik till jazzens tid på ett mycket fängslande och lekfullt sätt.

Dan Larsson soloklarinettist

Hade med sig egna målningar

Spelkamraterna fanns med och kompade på förinspelat material, som en extra dimension hade Dan egna målningar med som förstärkte berättelserna för oss.

Berättade om folkmusikens historia

Dan berättade om folkmusiken som förr levde vidare genom muntlig tradition, om jazzmusiker som lär sig av varandra och om när noterna kom och musiken kunde skrivas ned för all framtid. Den fria tolkningen lever kvar än i dag och personliga tolkningar lever vidare inom flera genrer och generationer.

Gav fem föreställningar

Vi fick lyssna till bland annat den kända Duke Ellingtons Take The ”A” Train och Bernhard Henrik Crusells Andante Pastorale. Dan har arbetat sedan många år som konsertmästare vid Östgöta Blåsarsymfoniker så den sistnämnda musiken av Crusell var den som låg honom närmast hjärtat. Under besöket gavs fem föreställningar och gästerna var mycket nöjda.

En annorlunda och fin form av kultur, lärande och underhållning på samma gång

Nu i pandemitid får man finna nya vägar för att kunna vara ute och spela berättar Dan som är glad att kunna besöka bland annat äldreboende och dela med sig av sin musikglädje, det kändes viktigt för honom. Vi hoppas att åter få möjligheten att boka in denna duktiga klarinettist till Götene, det var en lite annorlunda och fin form av kultur, lärande och underhållande på samma gång.

Arrangemanget genomfördes med stöd av Folkhälsorådet.

Text, foto och film Barbro Hallberg, frivilligsamordnare

Se ett klipp från underhållningen

Här kan du se ett videoklipp när Dan Larsson spelar vid Kastanjegården.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!