Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hjälp att handla mat för dig som är 70+

Är du 70 år eller äldre som i dagsläget inte ska vistas i offentliga miljöer men inte har någon som kan handla åt dig? Då kan du få hjälp av Svenska kyrkan. Tillsammans med kommunen startar nu Götene pastorat en kostnadsfri handlingstjänst.

Förstora bilden

Just nu är det viktigt att du som är äldre begränsar dina sociala kontakter och undviker offentliga miljöer för att minska risken att bli smittad av covid-19 (coronaviruset). Därför startar nu Svenska kyrkan i Götene, tillsammans med Götene kommun, en handlingstjänst för dig som är 70 år eller äldre.

Inköp av livsmedel och apoteksvaror

Tjänsten innefattar inköp av livsmedel. För den som ordnar fullmakt kan även apoteksärenden utföras.

Kostnadsfri och kontantfri

Tjänsten är kostnadsfri. Den är även kontantfri. Det innebär att du som använder tjänsten inte behöver lämna ifrån dig några kontanter. Istället kommer inköpen att faktureras i efterhand, alternativt lösas med Swish för dig som har det.

En tjänst för den som inte har några andra möjligheter

Den här tjänsten riktar sig till de som är allra mest utsatta för viruset. Det vill säga de som är 70 år eller äldre och som i dagsläget inte har några andra möjligheter än att handla själva.

Du som kan be en anhörig eller bekant om hjälp eller har möjlighet att göra dina inköp över nätet ska i första hand använda dig av det.

Kontaktperson för att anlita tjänsten

Om du är intresserad av att ta del av handlingstjänsten eller har frågor kring tjänsten, är du välkommen att kontakta:

Svenska kyrkan, Götene pastorat:

Veronica Lindström
Telefon: 0511-285 33

eller

Pernilla Frick
Telefon: 0511-28574

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!