Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Håll i och håll ut – det kommer att gå över!

Det vi alla gör tillsammans för att minska spridningen av coronaviruset fungerar. Även om många blir sjuka är läget fortfarande under kontroll och sjukvården hinner med. Men det är inte över än. Vi får inte börja slappna av nu. Vi måste hålla i och hålla ut i våra försiktighetsåtgärder, trots att många av oss har börjat tröttna på att följa rekommendationerna. Den här situationen kommer inte att vara för evigt, det kommer att gå över.

Förstora bilden

Det är en märklig situation vi befinner oss i. Helt plötsligt har allas vår främsta uppgift blivit att förhindra smittspridningen av coronaviruset och skydda våra äldre. Såväl arbetsliv som privatliv har förändrats. Vi håller avstånd, vi isolerar oss när vi känner minsta symtom, vi avstår från att umgås med nära och kära och vi tvättar händerna frenetiskt.

Vi måste fortsätta

Det vi alla gör tillsammans fungerar. Även om många blir sjuka så är läget fortfarande under kontroll och sjukvården hinner med.

Men det är inte över än. Vi får inte börja slappna av nu. Vi måste fortsätta hålla avstånd till andra, begränsa umgänget med nära och kära och isolera oss helt om vi känner minsta symtom. För nu börjar en annan tuff utmaning – att hålla i och hålla ut i våra försiktighetsåtgärder, trots att vi har tröttnat för länge sedan och allt som har med coronaviruset att göra står oss upp i halsen.

Vi får inte chansa

Vi får inte börja chansa. Ingen får gå till jobbet eller skolan med symtom. Är du äldre ska du undvika offentliga miljöer och nära umgänge, både för din egen skull men också för att inte riskera att belasta den redan ansträngda vården. Vi måste fortsätta att hjälpa våra medmänniskor, och be om hjälp när vi själva behöver den.

Handla åt grannen. Stödköp lunch från en lokal restaurang. Undvik att hälsa på dina äldre nära och kära. Ring dem istället och småprata lite varje dag. Eller varför inte prova på ett videosamtal om möjligheten finns? För även om vi ska hålla fysiskt avstånd kan vi bevara den sociala närheten.

Det kommer inte vara för evigt

Vi måste fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Håll i och håll ut – det här kommer inte att vara för evigt. Det kommer att gå över!

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!