Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene Äldrehem på studieresa

Publicerad: 15 maj 2011
Studiebesök. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Studiebesök. Klicka på bilden för att förstora.

Stiftelsen Götene Äldrehem genomförde torsdagen den 12 maj en studieresa till Göteborg. På resan deltog förutom styrelsen även chefer och personal från kommunens fyra äldreboenden Hällesäter, Lundagården, Fridebogården och Helenagården.
Första besöket var på äldreboendet Tre Stiftelser. De har sin verksamhet i sjukhusliknande lokaler som de har anpassat så gott det går utifrån vad som är möjligt i en kulturklassad byggnad. Det man satsat hårt på är ett salutogent förhållningssätt som bygger på meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet.

Man utgår mycket från de behov som de äldre har. Bland annat gör man enkäter på vad de vill ha för kultur och andra aktiviteter vilket lett till stora förändringar i programplaneringen. I den fina trädgården som låg mellan husen gick det höns som släpptes ut varje dag klockan 09.00.

Maten var viktig och man hade anlitat en stjärnkock för att ta fram bra recept. När det gäller personalen så betonades vikten av kompetensutveckling och man hade en mycket intressant kompetensutvecklingstrappa.

Eftermiddagen ägnades åt ett besök på Bo Äldre Vision där vi fick en förevisning av en mängd tekniska hjälpmedel som kan användas i framtiden. En mycket givande dag som gav upphov till många tankar och idéer.
 
Rogher Selmosson, kommundirektör Götene

I trädgården går det höns.

I trädgården går det höns.

Tekniska hjälpmedel.

Tekniska hjälpmedel.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!