Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Första spadtaget taget för nytt trygghetsboende i Götene

Publicerad: 27 december 2011
Roland Lundqvist, VD AB GöteneBostäder. Christina Raud, Ordförande GöteneBostäder. Kenth Selmosson, Ordförande Kommunstyrelsen. Peder Lövhagen, Distriktschef Skanska. Arnold Cedving. vice ordförande AB GöteneBostäder. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Roland Lundqvist, VD AB GöteneBostäder. Christina Raud, Ordförande GöteneBostäder. Kenth Selmosson, Ordförande Kommunstyrelsen. Peder Lövhagen, Distriktschef Skanska. Arnold Cedving. vice ordförande AB GöteneBostäder. Klicka på bilden för att förstora.

Torsdag 22 december togs det första spadtaget för ett nytt trygghetsboende i kvarteret Melonen i Götene. Det kommer att finnas 22 lägenheter som hyrs ut till alla över 70 år.
Trygghetsboendet kommer att bestå av fyra stycken enrumslägenheter och 18 stycken tvårumslägenheter samt gemensama lokaler. Det nya huset ligger i kvarteret Melonen bredvid de två redan befintliga "Melonenhusen".

Kenth Selmossons tal vid första spadtaget


Det är en stor dag för oss i Götene Kommun idag.

Att bygga ett hus av denna storlek, det görs inte varje år.

De två Melonenhusen, som vi ser bakom oss, var klara 1992 och består av 49 lägenheter.
 
Det nya huset som nu kommer att byggas består av 22 nya lägenheter och är efterlängtade av många, många kommuninvånare.

Det nya huset som kommer att byggas där vi nu står, har tjänstgjort som parkeringsplats och det har varit många olika diskussioner om denna plats under många år.

Denna parkeringsplats kommer kommunen att ersätta med platser, borta vid Götene Färghandel, som ligger lite längre ner på denna gata.
 
Efter alla dessa år från 1992 till dagens datum så har det varit många diskussioner och möten om ett nytt bygge.

Därför så känns det mycket roligt att Skanska, Götene Bostäder och Götene Kommun, tillsammans har kommit fram till att bygga ett nytt hus, på en central plats i Götene Tätort.
 
Vi hoppas att allt går bra med byggnationen och att vi alla kan träffas här igen, när denna byggnad är klar om cirka ett år.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!