Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

"Balansera mera”

Publicerad: klockan

Förstora bilden

Balansträning

Ett 65-tal pensionärer deltog den 7 oktober i ”Balansera Mera” på Götene Äldrecenter. De fick prova på olika balansövningar och fick råd om träning och vilka hjälpmedel som finns.

Sjukgymnast Helene Lind från Götene kommun hälsade välkommen och pratade om vikten av att våga utmana sig. Det är aldrig försent att börja träna, promenader och lätta övningar för att öva upp sin balans kan de allra flesta göra.

Start av balansskola

Hanna Hult från Götene Rehab och Fysioterapi tog vid och meddelade att de tänker starta upp en balansskola.

Pröva på balansövningar

Efter denna inledning fick alla deltagare pröva på praktiska övningar uppdelat i olika stationer där ytterligare två sjukgymnaster från Götene kommun fanns med. Deltagarna fick prova balansen på sviktande underlag, testa att resa sig upp utan stöd, gå slalom med mera.

Hjälpmedel visades

Två företag visade och sålde enkla hjälpmedel som kan underlätta vardagen. Även eldrivna ”fordon” visades. Tekniker från Hjälpmedelscenter fanns också på plats och kunde justera och åtgärda rollatorer.

Råd och tips för att förhindra fall

Häften från Socialstyrelsen med tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen delades ut, en påse med olika informationer och en reflex.

Promenad i "Trädgård Helena"

En promenad upp till lusthuset i ”Trädgård Helena” fanns också på programmet. På väg dit visade Barbro Hallberg och Tove Wold-Bremer trapporna som finns uppbyggda och ger bra träning. De berättade om hur genom tänkt trädgården är för att ge möjlighet till både träning men framför allt att ge återhämtning, stimulans och kraft. I lusthuset fick man en gratis lott och vinsterna delades ut på plats. SPF Götene-Kinnekulle deltog med ”assistans” vid de olika stationerna under dagen.

Kaffe och enklare lunch

Café Helena stod också rustade och erbjöd både kaffe och enklare lunch och många passade på att fika där.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!