Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Asylboendet Nova öppnar i Lidköping i februari

Publicerad: 17 februari 2012
Götene kommun och Lidköpings kommun öppnar tillsammans asylboendet Nova för ensamkommande flyktingbarn i februari 2012. Detta för att komplettera det boende för ensamkommande flyktingbarn som finns sedan 2010.
I Lidköping öppnades under 2010 boendet Nimbus för ensamkommande flyktingbarn. Boendet tillkom genom ett unikt samarbete mellan Götene och Lidköpings kommun. Det var det första samarbetet i landet mellan två kommuner för att försöka lösa frågan gemensamt. Mottagandet av ensamkommande flyktingbarn i Götene kommun påbörjades i maj 2010. De ensamkommande flyktingbarnen har hittills varit mellan 16-18 år gamla.  
 
Asylboendet Nova har sex platser avsedda för ensamkommande flyktingbarn varav Götene kommun köper tre platser. Mottagandet påbörjades 13 februari 2012. Ungdomarna bor på Nova under asylprocessen, det vill säga under några månader fram till dess att de får uppehållstillstånd eller avvisas. När ungdomarna har fått uppehållstillstånd kommer de flytta till Nimbus.
 
På Nimbus finns 15 platser där Lidköpings kommun har tio platser och Götene kommun köper fem platser. På boendet kommer det att ske en genomströmning allt eftersom ungdomarna blir äldre och flyttar ut i träningslägenhet med bostöd i Götene tätort.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!