Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Välkommen till Företagslunch - 5 februari

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Måndagen den 5 februari kl 12-13

Plats: Sessionssalen, Centrumhuset OBS platsen!

Kostnad: 80 kronor

Anmälan: Ingen anmälan

På denna Företagslunch blir det två framtidsinriktade presentationer. Först får vi lyssna på vad några framgångsrika IT-företagare håller på att utveckla i Brännebrona. Därefter redovisar vår kommunchef resultat av en studie om Götenes framtida arbetsmarknad och kompetensbehov, där även Götenes företagare bidragit. Kompetenstorget startar kl 13.00.

Program:

  • Sam Giertz och Peter Andersén, två delägare i Svenska Cement, berättar om produktutveckling och utbyggnad av verksamheten i Brännebrona. Den tredje delägaren heter David Giertz. Peter Andersén från Hangelösa sålde 2016 sitt IT-företag till DGC, David Giertz Computer. Förra året köpte EQT, inom Wallenbergsfären, huvuddelen av DGC som då totalt värderades till cirka 2,3 miljarder kronor. När cementindustrin i Brännebrona blev till salu såg de nya ägarna en möjlighet att realisera sina idéer för byggbranschen.
  • Jerker Andersson-Liljestrand, kommunchef i Götene kommun presenterar slutsatserna i Stora Jobbstudien - om framtidens lokala arbetsmarknad och kompetensbehov. Studien är framtagen i samarbete med Kairos Future. Götenes företagare har bidragit med sin framtidsbild via en enkätundersökning.

Kompetenstorget startar kl 13.00 direkt efter Företagslunchen. Det är nytt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och kommunen som fortsätter måndagar jämna veckor under våren 2018. Små och medelstora företag kan här få hjälp med frågor om kompetensförsörjning. Syftet är att via t ex behovsanalys och rekryteringsträffar bistå arbetsgivarna med att hitta rätt kompetenser och att ta tillvara på arbetskraftsresurser. Näringslivsföreningen och Götene kommun Vi arbetar för ett ännu bättre Näringslivsklimat.

Företagsluncherna är en mötesplats för företag i alla branscher och för politiker och tjänstemän. Vi som arrangerar luncherna anser att en levande dialog mellan näringsliv och kommun är väldigt viktig för utvecklingen av vår kommun.

Välkommen att inspireras tillsammans med andra som vill åt samma håll!

Eva Maria Friberg och Gert Rahm

Näringslivsföreningen och Götene kommun

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!