Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Rekordhög placering för Götene i årets näringslivsranking

Svenskt näringsliv har släppt resultatet av sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Med plats 34 placerar sig Götene kommun högre på listan än någonsin och klättrar 29 placeringar mot 2018 års ranking.

Svenskt Näringsliv sammanställer årligen en enkätundersökning av företagsklimatet i Sverige och rankar sedan landets 290 kommuner. I årets ranking placerar sig Götene rekordhögt. På 34:e plats i Sverige och på tredje plats i Skaraborg.

- Politiker och tjänstemän jobbar utifrån inställningen att de är till för att hjälpa och stötta företag och medborgare så mycket de kan, detta ger resultat såklart. Det gör också att näringslivet jobbar för kommunens bästa. En bra positiv spiral, det är väldigt roligt att få se hur kurvan pekar uppåt. Nu är det bara att öka tempot ännu mer säger Niclas Karlsson ordförande i Företagarna i Götene.

Enkäten baseras främst på de betyg som drygt 31 000 företagare från hela landet har satt på sin hemkommuns företagsklimat. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. Skolans attityder till näringslivet, tillämning av lagar och regler samt service till företagare är områden där kommunen placerar sig bland de 15 bästa i landet.

- Det är roligt att se att vi rör oss i rätt riktning och att våra ambitioner ger resultat och uppskattas av företagarna. Målet är satt för att värna de arbetstillfällen som skapas i det privata näringslivet och som vår välfärd är beroende av. Rankingen är ett fint beröm till våra medarbetare som möter företagare i sin vardag. Och utan näringslivets aktiva arbete mot samma mål, ett företagsklimat i toppklass, hade vi inte kunnat nå hit säger Susanne Andersson, kommunalråd i Götene kommun.

-Placeringen är resultatet av ett långsiktigt arbete som hela tiden måste pågå. Vi vill vara snabbfotade och lätta att nå med ett bemötande i toppklass. Många av våra medarbetare och politiker som möter företag i sin vardag har fått utbildning i att förenkla för företagare och vi kör en ny utbildningsrunda på ämnet under hösten. Vi har dessutom ett starkt näringsliv där många företag engagerar sig i kommunens utveckling och framtid vilket är väldigt bra för bygden, säger Näringslivsstrateg Emelie Thim.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!