Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen på besök hos Götene Construction

Publicerad: klockan

Kommunledningen på besök på Götene Construction. Klicka på bilden för att förstora.

I en skopa för 6,5 kubikmeter står från vänster Karin Brorsson, ekonomichef på Götene Construction, Jerker Andersson-Liljestrand, tillförordnad kommundirektör, Kenth Selmosson kommunstyrelsens ordförande, Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande, Johnny Johansson kommunfullmäktiges vice ordförande och Catarina Karlsson VD på Götene Construction. Klicka på bilden för att förstora.

Götene Construction Equipment AB har en lång erfarenhet av svetsning i höghållfasta stål. Idag är företaget en av Sveriges största tillverkare av skopor för entreprenadmaskiner och enda företag i Sverige som tillverkar lastmaskinsskopor över 6,5 kubikmeter. I sortimentet finns ett komplett program av redskap för grävmaskíner och hjullastare av alla storlekar.

Albin Invest gick in som ägare 2002 i samband med en rekonstruktion. VD Catarina Karlsson äger också en liten del i företaget och kom tillsammans med Karin Brorsson 2002 från LMT - gamla Meken i Lidköping.

2006 köpte man en kontorsfastighet som Sjödalshus byggt och 2008 uppförde man en lagerhall. I samband med lågkonjunkturen 2009 halverades försäljningen. Därefter har sortiment breddats och både försäljning och lönsamhet utvecklats positivt. Kunderna består av tillverkare, importörer och återförsäljare av gräv- och lastmaskiner.

Götene Construction har för närvarande 28 anställda och omsätter cirka 42 miljoner kronor. I orderstocken finns bland annat en skopa för tio kubikmeter. Man satsar på högsta kvalitet. Specialtillverkning och servicearbete är viktigt. På senare år har stor del av produkterna från Götene Construction använts i infrastrukturprojekt

Götene Construction anser det är viktigt att ha ett gott samarbete med skolan och tar varje år emot elever i årskurs sju. Företaget ser positivt på framtiden och har bland annat planer på att satsa på den norska marknaden.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!