Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen på besök hos Franks Verktyg & Maskiner

Publicerad: 10 december 2012
Johnny Johansson kommunfullmäktiges vice ordförande, Frank och Fredrik Arnesson ägare till Franks Verktyg & Maskiner, Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande och Ann-Marie Widegren kommunstyrelses andre vice ordförande.Förstora bilden

Johnny Johansson kommunfullmäktiges vice ordförande, Frank och Fredrik Arnesson ägare till Franks Verktyg & Maskiner, Åke Fransson kommunfullmäktiges ordförande och Ann-Marie Widegren kommunstyrelses andre vice ordförande.

Frank Arnesson startade Franks Verktyg & Maskiner för cirka femton år sedan. Under flera år handlade det om verktygsförsäljning från buss.
År 2007 slutade Franks son Fredrik sin anställning på Volvo och gick in som delägare. Företaget hyrde lokaler på den fastighet i Vättlösa, som man senare har köpt, och reparerade bland annat gräsklippare. Försäljning av gräsklippare började i liten skala. Nya leverantörer har successivt tillkommit, sortimentet har breddats och försäljningen har stadigt ökat.

Stiga är idag den klart största leverantören. Även Klippo och Jonsereds gräsklippare finns i lager. Stihl, som är världsetta på motorsågar och röjsågar, är en annan viktig leverantör. Uthyrning av släpkärror, som man för några år sedan övertog från Shell i Götene, har ökat efter att nya kärror av bra kvalitet nu finns att hyra. Från och med säsongen 2012 finns också cyklar i sortimentet. Reparationer är en stor och viktig del av verksamheten.

Ägarna Frank och Fredrik Arnesson ser positivt på framtiden och funderar på hur företaget på bästa sätt kan fortsätta att växa. När kommunledningen var på besök hade det fallit mycket snö och snöslungorna verkade vara hett eftertraktade för kunderna som kom till butiken.

Länk till Franks Verktyg & Maskiner (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!