Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Wänerstedt

Publicerad: klockan

VD Rolf Wänerstedt har lett sin fars företag till stora framgångar. Klicka på bilden för att förstora.

VD Rolf Wänerstedt har lett sin fars företag till stora framgångar. Klicka på bilden för att förstora.

Götenes kommunledningen besökte nyligen Rune Wänerstedt AB. Ägarna Rolf och Stig Wänerstedt tog emot och visade rymliga nya kontorsutrymmen och en nybyggd välfylld lagerlokal på Järnvägsgatan. Wänerstedts är ett relativt anonymt företag. Skylten med företagsnamnet har ännu inte kommit upp på byggnaden och det är inte så många som vet vad som försiggår innanför väggarna.

Företaget omsätter cirka 300 miljoner kronor. 90 % av försäljningen består av kläder. Kläderna är specialtillverkade i Kina för Wänersteds och deras kunder. Varje halvår tar man fram cirka 600 nya modeller. Fyra till fem anställda arbetar med design. Just nu pågår arbetet med sommarkollektionen 2015.

Totalt säljer företaget omkring 4 miljoner plagg per år. GeKås i Ullared är största kunden och Wänerstedt är en av GeKås största leverantörer av kläder. Två personer på Wänersteds lager arbetar bara med leveranser till GeKås.

I järnaffären i Götene centrum, som är ursprunget till företaget, finns nu också ett brett sortiment av lågpriskläder. Priserna är lika låga som i Ullared och lockar många långväga kunder till Götene.

Exportförsäljningen har ökat starkt på senare år. I Tyskland, som är största exportmarknad, är Wänerstedts delägare i ett företag. Efter att ha deltagit i stora europeiska sportmässor har företaget knutit nya kundkontakter och har nu export till ett tiotal europeiska länder och även till USA.

Rolf är mycket på resande fot. Han tillbringar i regel en tredjedel av året i Kina och berättar att GeKås är ett företag som genomför mycket noggranna kontroller av alla fabriker som tillverkar deras varor. Under de drygt tjugo år som Rolf gjort affärer med Kina har det skett en utveckling av arbetsförhållanden och miljö i Kina.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!