Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Utsiktens kaffestuga

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Anders Månsson, Lya Lundin, Susanne Andersson, Lars Waldefeldt, Åsa Karlsson, Jerker Andersson-Liljestrand och Åke Fransson i paviljongen på Utsiktens kaffestuga.

Kommunledningen i Götene anser att en levande dialog med näringslivet är väldigt viktig för utvecklingen av vår kommun och de besöker varje månad större eller mindre företag i kommunen. Vilket företag kan vara mer lämpligt, att besöka en fin dag i juni, än Utsiktens kaffestuga på Kinnekulle.

Lya Lundin är tillsammans med sin man Kjell-Åke nya arrendatorer på Utsikten. Hon berättar att de är väldigt nöjda med de två första månaderna av säsongen och att det har varit ännu fler besökare än väntat. På nationaldagen var det rekordmånga gäster, till och med fler än på Vårrundan Kinnekulle.

Vid dåligt väder stänger kaffestugan kl 19.00 men vid fint väder är gästerna välkomna att sitta kvar och njuta av den fantastiska utsikten över Vänern och Kållandsö med Läckö slott. I serveringen finns smörgåsar, glass, nymalet kaffe och oftast hembakta kakor och bullar. Det finns gott om sittplatser både ute och inne. Vid sämre väder kan man sitta i den rymliga paviljongen. För kyligare dagar finns dessutom grillkåtan med plats för ett tjugotal personer. På söndagarna klockan 16.00 är det i regel underhållning av något slag på Utsikten.

Lya berättar att hennes man har en speciell koppling till Utsikten. Kjell-Åkes far nämligen förman i stenbrottet. Fadern hett Nils och var högst delaktig i tillblivelsen av utsiktsplatsen. Utsikten ligger just nedanför det hus där Kjell-Åke växte upp. Om detta och annat kring Kinnekulle berättar Lya och Kjell-Åke gärna för sina gäster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!