Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte Skaraborgshälsan

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Skaraborgshälsan har nära samarbeten med olika gym och finns i Götene i samma byggnad som STC.

Det som 2013 började som Götenehälsan har växt och blivit Skaraborgshälsan med fem mottagningar för både privatpersoner och företag i Götene, Karlsborg, Lidköping, Skövde och Tibro.

Mikael Knutsson är grundare och ägare. Han är läkare sedan 2002 och specialist i allmänmedicin och företagshälsovård. Skaraborgshälsan har ett nära samarbete med träningsanläggningar och i Götene finns mottagningen i samma hus som STC.

Både privatpersoner och arbetsgivare intresserar sig alltmer för hälsofrågor. Hälsokontroll kan vara en viktig investering för att tidigt upptäcka sjukdomar. Primärvården och vårdcentralerna har i uppdrag att prioritera akut och kroniskt sjuka och det förebyggande hälso- och friskvårdsarbetet riskerar att glömmas bort. Det kan innebära en sämre hälsa och att sjukdomar upptäcks för sent.

Inom företagshälsa går det att skräddarsy olika upplägg som passar för stora och små företag. Hos Skaraborgshälsan finns läkare, sköterskor, ergonom/sjukgymnast, psykolog, beteendevetare, organisationskonsult och arbetsmiljöingenjör. Skaraborgshälsan utför de flesta typer av läkarintyg för körkort, för sjömän, au-pair, dykare, piloter och i samband med sjukvårdsförsäkring med mera.

Götenes kommunledning fick vid sitt besök veta att Skaraborgshälsan, utan någon egentlig marknadsföring, har utvecklats snabbare än förväntat. Mikael vill att man ska växa i en takt som gör att patienterna fortsatt kan få en besökstid inom en vecka. Bland de största kunderna finns Tibro kommun, Karlsborgs kommun, Cementa och Cejn i Skövde. Företaget omsatte 2017 cirka tio miljoner kronor och har tio anställda. Man får fler och fler kunder och söker för närvarande en sjuksköterska på heltid till Lidköping.

Mikael driver också tillsammans med två skolsköterskor vaccinationsföretaget Vaccinia som erbjuder olika vaccinationer. Vaccinia startade våren 2016, har idag mottagningar i Götene, Skövde och Lidköping och utsågs 2017 till Årets Nyföretagare i Götene. Vaccinationstider går att boka på hemsidan och Vaccinia har även en buss som åker runt i Skaraborg och erbjuder TBE-vaccinationer i samarbete med Ica och Coop.


För mer info: Kontakta Gert Rahm, näringslivschef
Telefon: 0511-38 60 09 E-post: gert.rahm@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!