Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunledningen besökte L.O. Smith AB

Publicerad: 9 december 2011
Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Månadens företag att få besök av kommunledningen i Götene var Blombergsföretaget L.O. Smith AB.
Styrelseordförande Alf Almqvist och VD Svante Ganelius berättade om företaget om dess verksamhet. Man producerar matlagningsvin, förpackar olivolja, rapsolja, ättika och vinäger till storkök, samt blandar och tappar alkohol i egna L.O. Smith flaskan samt åt SVEDKA.

Svedkaproduktionen är vodka med olika smaker där det mesta går på export till USA. Det övriga säljs via grossist vidare både till restauranger, storkök och Systembolaget. En del av företagets varor finns i sortimentet på systembolagen i Götene, Skara och Lidköping men det mesta måste man beställa. L.O. Smith AB har idag 25 anställda. Produktionen går bra och från årskiftet räknar man med att behöva ha tvåskift vilket ger anställning åt ytterligare sex till sju personer. Omsättningen 2011 beräknas till cirka 40 miljoner kronor.

Fem till tio lastbilar per dag kommer till företaget. Man har idag sina lokaler i Blomberg men de räcker inte till. En del får därför förvaras på Götene Kyltransporter i Götene. Inför framtiden ser man att produktionen kommer att öka ytterligare och lokalbehovet blir allt akutare.

Ett intressant besök på ytterligare ett Göteneföretag med stor framtidsoptism.

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!