Gammal nyhet

Den här nyheten publicerades 01 februari 2017 och är kanske inte aktuell längre.

Inspiration om företagsklimat

Publicerad: 01 februari 2017 klockan 13.39

Susanne Andersson, Åsa Karlsson, Gert Rahm och Jerker Andersson-Liljestrand

Susanne Andersson, Åsa Karlsson, Gert Rahm och Jerker Andersson-Liljestrand

Politiker och tjänstemän från Sveriges kommuner har varit på en inspirationsdag om betydelsen av ett bra företagsklimat.

Det är organisationen Svenskt Näringsliv som arrangerar denna typ av inspirationsdagar. Från Götene kommun deltog denna gång kommunalråd, oppositionsråd, kommunchef och näringslivschef.

Företagare från olika branscher berättade om både lyckade och mindre lyckade möten med sina respektive kommuner. Från en ny forskningsrapport om företagsklimatet presenterades goda exempel även från våra konkurrentländer.

På förra årets inspirationsdag deltog näringsminister Mikael Damberg. I år var det Anna Kinberg Batra som gav sin syn på hur företagsklimatet kan förbättras. Kommuner tävlar numer om att erbjuda de bästa förutsättningarna för företagen. Ett företagsklimat i toppklass är ett prioriterat mål för Götenes kommunstyrelse säger kommunalråd Åsa Karlsson. - Det är värdefullt att få ny kunskap och inspiration för vårt arbete med att skapa ännu bättre företagsklimat i Götene kommun.


Sidansvarig: Emelie Thim, senast ändrad 01 februari 2017