Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Inspiration om företagsklimat

Publicerad: klockan

Susanne Andersson, Åsa Karlsson, Gert Rahm och Jerker Andersson-LiljestrandFörstora bilden

Susanne Andersson, Åsa Karlsson, Gert Rahm och Jerker Andersson-Liljestrand

Politiker och tjänstemän från Sveriges kommuner har varit på en inspirationsdag om betydelsen av ett bra företagsklimat.

Det är organisationen Svenskt Näringsliv som arrangerar denna typ av inspirationsdagar. Från Götene kommun deltog denna gång kommunalråd, oppositionsråd, kommunchef och näringslivschef.

Företagare från olika branscher berättade om både lyckade och mindre lyckade möten med sina respektive kommuner. Från en ny forskningsrapport om företagsklimatet presenterades goda exempel även från våra konkurrentländer.

På förra årets inspirationsdag deltog näringsminister Mikael Damberg. I år var det Anna Kinberg Batra som gav sin syn på hur företagsklimatet kan förbättras. Kommuner tävlar numer om att erbjuda de bästa förutsättningarna för företagen. Ett företagsklimat i toppklass är ett prioriterat mål för Götenes kommunstyrelse säger kommunalråd Åsa Karlsson. - Det är värdefullt att få ny kunskap och inspiration för vårt arbete med att skapa ännu bättre företagsklimat i Götene kommun.


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!