Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Fortsatt stark placering i Svenskt Näringslivs ranking om lokalt företagsklimat

Även i 2022 års ranking av kommuners företagsklimat som mäts av Svenskt Näringsliv får Götene kommun en topplacering. Tionde bäst i Sverige och bäst i Skaraborg.

VD:n för Svenskt Näringsliv lämnar över ett diplom till kommunalrådet för Götene kommun.Förstora bilden

Från vänster: Jan Olof Jacke (VD Svenskt Näringsliv), Susanne Andersson (kommunalråd Götene kommun), Bo Bergsten (ordförande Näringslivsföreningen i Götene), Åsa Karlsson (oppositionsråd Götene kommun) och Jerker Andersson Liljestrand (kommundirektör Götene kommun).

Jan Olof Jacke (VD) och Rudolf Antoni (regionchef i Västra Götaland) från Svenskt Näringsliv besökte den 28 september Götene kommun med anledning av toppbetyg i mätningen av ”Lokalt företagsklimat”. Så högt betyg att kommunen rankas som tionde bäst i Sverige och bäst i Skaraborg.

Svenskt Näringsliv passade även på att besöka företaget Arla för att lära sig mer om livsmedelsklustret som är starkt i området.

Siktar på ett företagsklimat i toppklass

Götene kommun har som mål att ha ett företagsklimat i toppklass.

För oss innebär det att skapa bästa möjliga förutsättningar för att driva företag i kommunen. Det gör vi tillsammans med näringslivet. Bland annat genom att bidra till företagar- och branschnätverk och forum där företag och kommun kan mötas för konstruktiva och framåtsyftande dialoger", säger Emelie Thim, näringslivstrateg på Götene kommun.

Svenskt Näringslivs mätning ”Lokalt företagsklimat” är en av de mätningar vi använder för att veta om vi är på rätt väg. Svenskt Näringslivs definition av företagsklimatet är bred och täcker både attityder till företagen, infrastrukturfrågor, kompetensförsörjning och kommunens service.

Läs mer om rankingen och resultatet på Svenskt Näringslivs hemsida.

Du kan också läsa mer om hur Götene kommun jobbar för att fortsätta ha ett företagsklimat i toppklass.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!