Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Biosfärkontoret söker Projektledare

Publicerad: 13 december 2012
Biosfärkandidat Vänerskärgården med Kinnekulle
Biosfärkontoret söker projektledare för att utveckla Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle till en Exportmogen Destination.
Du ska driva, leda och koordinera projektets aktiviteter och processer. Du ska ansvara för att projektet uppnår ställda mål avseende tid, kvalitet och ekonomi. Till din hjälp har du en styrgrupp med specialister inom besöksnäring och hållbar samhällsutveckling.

Du som söker den här tjänsten har arbetslivserfarenhet, dokumenterat goda erfarenheter av projektledning och gärna en projektledarutbildning på ditt CV. Erfarenheter av att koordinera och driva samverkansprocesser är ett krav. Du har tidigare arbetat med hållbar samhällsutveckling och du har god kunskap om vad som krävs för att skapa en hållbar framtid. Vi ser gärna att du har för tjänsten lämplig högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning. Körkort är ett krav. Tidigare erfarenhet av fundraising är meriterande och du bör ha god kunskap om aktuella EU-program, nationella och regionala stödformer.

Som person är du drivande, flexibel och resultatinriktad. Du har lätt att samarbeta med människor med olika bakgrund och erfarenhet och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Anställning


Anställningsform: Allmän visstidsanställning till och med 2014-12-31 med tillträde snarast. Tjänstgöringsgrad 100 % . Din arbetsplats är biosfärkontoret i Mariestad.

Ansökan


Vi vill ha din ansökan senast den 11 januari 2013. Ansökan skickas gärna med e-post till:
johanna.mactaggart@vanerkulle.se

eller till adress:
Biosfärkontoret, Box 77, 542 21 Mariestad

Om exportmogen destination


Svensk turismnäring har på nationell nivå arbetat fram och antagit en strategi med visionen att turism är Sveriges nya basnäring. Målsättningen är att fördubbla turismomsättningen mellan år 2010-2020. Sverige måste därmed öka sin konkurrenskraft och skapa fler globalt intressanta destinationer.

År 2020 skall Sverige ha 20 nya attraktiva och högkvalitativa exportmogna destinationer.
Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är ett utpekat utvecklingsområde inom Skaraborgs turismstrategi och har målsättning att vara en av dessa.

Under 2011 och 2012 har Götene kommun, Lidköpings kommun, Mariestads kommun, Destination Läckö-Kinnekulle AB tillsammans med Biosfärkontoret utrett förutsättningarna för att skapa en s.k. exportmogen destination för besöksnäringen inom Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle.

Om biosfärområdet


Vänerskärgården med Kinnekulle utnämndes till biosfärområde av Unesco den 2 juni 2010. Biosfärområdet är ett internationellt modellområde där praktiska exempel på hållbar samhällsutveckling utvecklas.

Biosfärområdets verksamhet drivs från biosfärkontoret i Mariestad där det för närvarande finns tre anställda, det är en ideell förening som engagerar människor, organisationer och näringar i hållbar samhällsutveckling. Genom att använda de goda exemplens makt, inspirerar Biosfärområdet till en utveckling där ekonomisk, ekologisk och social välfärd är i fokus.

Om tjänsten


Som projektledare kommer du ha ett tätt samarbete med berörda aktörer för att utveckla Biosfärområdet till en exportmogen destination. Du kommer att arbeta aktivt med näringslivsutveckling, med att finna finansieringsformer för projektaktiviteter liksom samordningseffekter med lokala, regionala och nationella aktörer.

Till Biosfärområdets hemsida (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!