Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Årets pristagare på Näringslivsgalan 2021

En gång om året arrangerar Näringslivsföreningen, Företagarna och Götene kommun en näringslivsgala. Galan är en naturlig samlingsplats för näringslivets företrädare i Götene, där vi riktar strålkastarna mot framgångsrika och inspirerande förebilder och exempel. Här premieras tillväxt, mod och innovationskraft, men också hållbarhet, mångfald och samspel med samhället runt omkring. Här kan du läsa om årets pristagare.

Ett 20-tal män och kvinnor i finkläder står uppställda i två rader och visar upp sina vinstplakat.Förstora bilden

Alla pristagare Näringslivsgalan 2019

Årets Företagare 2021

Götene Rehab och Fysioterapi AB

Årets Företagare 2021 i Götene! Götene Rehab och Fysioterapi AB är beläget mitt i centrala Götene med en enastående utveckling, de bedriver verksamhet som hjälper människor till hälsa och välbefinnande med ett lysande resultat.

Jury och kriterier:

Företagarna i Götenes styrelse efter organisationen Företagarnas riktlinjer.

Årets Nyföretagare 2021

Sara Alnemar Kinnekulle Catering/Hjulets Café

Året Nyföretagarpris ges till en entreprenör som visat att motgångar kan bekämpas genom att lyssna på marknaden och anpassa sitt koncept. I stället för födelsedagsbufféer gjorde vår vinnare picnic tallrikar som kunde avnjutas av alla besökare på Kinnekulle när pandemin slog till.

Med hårt arbete, alltid gott värdskap och ett brett sortiment av godsaker har Sara lockat kunder till det anrika caféet på Kinnekulles södra sluttning.

Årets vinnare är Sara Alnemar med Kinnekulle Catering och Hjulets Café

Jury och kriterier:

Representanter för Företagarna i Götene, Näringslivsföreningen och NyföretagarCentrum. Kriterier: Entreprenörens affärsidé och förutsättning att nå framgång.

Årets butik 2021

ICA Kvantum

ICA Kvantum Götene har ett hjärta för den lokala handeln! Med fokus på matinspiration, trevligt bemötande och vilja att prova nya saker har ICA Kvantum Götene lyckats skapa en butik där kunden alltid känner sig välkommen. ICA Kvantum Götene har ett fantastiskt stort utbud
med hembakade kakor, fräscha grönsaker och en fin kött- och delikatessavdelning.

Jury och kriterier:

Jury utser Årets butik efter kriterierna som utbud, nytänkande, bemötande och tillgänglighet, bland 5 finalister framröstade av butikskunderna; Albinos, Avre Beka, Blomstrande hem, Handlarn i Källby, Järnia / Sport Inn.

Årets Lantbruksföretagare 2021

Dag Arvidsson, Lövåsa Gård

Årets pristagare har länge drivit och utvecklat sin verksamhet, de senaste åren med extra fokus på storskalighet och modern teknik. Först med nybyggnation för en helt moderniserad anläggning för ekologisk mjölkproduktion och det senaste året med ytterligare satsning på grisar. Med ett målinriktat nytänkande och fokus på höga produktionsresultat tilldelas årets lantbruksföretag Dag Arvidsson, Lövåsa Gård.

Jury och kriterier:

LRF kommungrupp. Tilldelas en LRF-medlem som med uthållighet, kontinuitet och nytänkande, ser möjligheter att utveckla sitt företag i en gårdsbaserad verksamhet med jord-, skog- eller djurproduktion.

Årets lärare 2021

Sebastian Didier, Källby Gård

Ett barn är en entreprenör och är kapabel till stordåd. Det är en självklarhet i årets SSA-lärares klassrum.

Det här är en lärare som utgår från elevens förutsättningar, och ser vad de verkligen är kapabla till. Som tar sig an utmaningar med en beundransvärd positivitet och kreativitet. Och som ser möjligheter där många ser svårigheter.

Jury och krieterier:

Näringslivschef, skolchef och ordförande i Näringslivsföreningen. Tilldelas person eller arbetsgrupp i kommunens skolor som främjar entreprenöriellt lärande i samverkan med näringslivet.

Årets Tillväxtbolag 2021

Sälles rör

Jury och kriterier:

Almi Väst Företagspartner. Kommunens mest snabbväxande bolag enl. riktlinjer. Selektering i september på senaste bokslut via UC, 5-249 anställda, 5-500 Mkr i omsättning, positivt rörelseresultat > 100 tkr, tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt.

Det goda exemplet 2021

Lundsbrunns GK

Årets vinnare av utmärkelsen ”Det goda exemplet” har visat på ett stort engagemang för ett socialt ansvarstagande!

En arbetsgivare som ser och uppmärksammar individen och som får alla att känna sig välkomna!

På arbetsplatsen råder ett gott bemötande, de erbjuder en bra handledning och är måna om att alla ska trivas och få de bästa förutsättningar för att kunna prova på ett arbete!

Arbetsgivaren är lätt att samarbeta med och gör sitt yttersta för att erbjuda flera individer en första chans till ett arbetslivsinträde!

Utmärkelsen ”det goda exemplet” går därför i år till Lundsbrunn GK

Jury och kriterier:

Samordningsförbundet Västra Skaraborg.För stort visat engagemang i arbetslivsinriktad rehabilitering.

Sparbankens entreprenörspris 2021

Christer och Jerry Åkesson

Vinnarna av Sparbanken Skaraborgs entreprenörspris i Götene 2021 är starkt förknippade med sitt företag, men de har även andra företagssträngar på sin lyra. Deras företag har under många år uppvisat tillväxtsiffror och lönsamhet. De har tagit ett ansvar för integration och även hjälpt långtidssjukskrivna in på arbetsmarknaden på nytt. De bidrar även till Götenes utveckling genom att de sett nya möjligheter i fastigheter i tätorten och med det tänkt nyskapande och samtidigt förskönat stadsbilden. Alldeles nyligen har de bestämt sig för att även Lidköping ska få känna på deras familjekänsla. De tar därmed ytterligare ett steg i sin tillväxt!

Jury och kriterier:

Representanter från Sparbanksstiftelsen Skaraborg, Sparbanken Skaraborg, Götene kommun samt Företagarna Götene. Grunden för att få utmärkelsen ska kännetecknas av ett gott affärsmannaskap och insatser som görs för utveckling av näringslivet i såväl stad som land i Sparbanken Skaraborgs verksamhetsområde.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!