Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Välkommen till nya www.gotene.se!

Vår hemsida har fått ett nytt utseende och ett antal nya funktioner. Förbättrad tillgänglighet och en trevligare användarupplevelse har varit i fokus för arbetet med att ta fram en ny hemsida.

Nu är det äntligen dags att hälsa dig välkommen till vår nya hemsida. Innehållet är detsamma men hemsidan har fått ett nytt, fräscht utseende och en hel del nya funktioner. Fokus för ombyggnationen har varit att förbättra tillgängligheten på sidan samt att skapa en trevligare användarupplevelse för dig som besöker www.gotene.se.

En artificiell intelligens (AI) ska hjälpa dig att hitta rätt

Den största funktionella förändringen är att vi har fått en artificiell intelligens (AI) som ska hjälpa dig som besökare att snabbare hitta rätt. AI:n kommer enkelt beskrivet att rekommendera innehåll för just dig genom att sortera menyerna utifrån vad den tror att du är ute efter. Varje natt tar AI:n fram en ny modell över hur informationen efterfrågas baserat på varje klick som har gjorts på hemsidan sedan hennes födelse. När du sedan besöker sidan analyserar den blixtsnabbt ett antal parametrar så som tid på dygnet, enhet som används och säsong för att rekommendera innehåll just till dig.

Direktlänkar till e-tjänster

Ytterligare en ny funktion som kommer göra det smidigare för besökaren är tydliga direktlänkar till våra e-tjänster. Om det finns en e-tjänst kopplad till informationen på sidan kommer det att ligga en e-tjänstknapp efter rubriken som kommer att ta dig direkt till e-tjänsten. På så vis kan du snabbt avklara ditt ärende utan att behöva leta efter tillhörande e-tjänst. Detta kommer att införas under hösten när vår nya e-tjänstsplattform är klar.

Relaterad information visar under- och parallellsidor

En annan nyhet är boxen Relaterad information som finns längst ner på alla sidor. Relaterad information visar undersidor och parallella sidor till sidan du står på. Den är framförallt användbar för dig som besöker hemsidan i mobilen som då enkelt kan se om det finns andra sidor med information som är kopplad till den sidan du befinner dig på, utan att behöva skrolla upp och ner i menyn.

Arbetet med den nya hemsidan

Arbetet med att ta fram ett nytt utseende och ny funktionalitet på Götene kommuns hemsida är en del i kommunens arbete mot det politiskt tagna målet att bli ett tillgängligt samhälle för alla. I och med det avsatte kommunstyrelsen fyrahundratusen kronor för detta arbete.

Arbetet med att ta fram den nya hemsidan har pågått länge bakom kulisserna. Under många år har vi omvärldsbevakat och tittat på hur andra kommuner och myndigheters hemsidor ser ut och har utvecklats, för att själva inte behöva lägga tid och pengar på att uppfinna lösningar på sådant som andra redan har löst. Under hösten 2018 påbörjades det faktiska arbetet med att ta fram en ny hemsida.

Anledningen till att arbetet påbörjats nu och inte tidigare berodde på att vi nu hade nått den punkt där vi var i behov av nya grundmallar. Våra befintliga mallar var inte längre tillräckliga för att kunna använda ny teknik eller för att kunna uppgradera befintliga funktioner. De nya grundmallarna kommer att underlätta fortsatt utveckling och hålla nere utvecklingskostnaderna på sikt.

Överseende med eventuella buggar

Som med alla nylanseringar så räknar vi med att det kommer förekomma en del barnsjukdomar och buggar på den nya hemsidan. Vi ber dig ha överseende med detta och du får gärna meddela oss om du hittar något som inte verkar stå rätt till, så att vi så snabbt som möjligt att rätta till det.

Kontakt

Om du har några frågor eller funderingar kring hemsidans nya funktioner eller utvecklingsarbetet är du välkommen att kontakta kommunikationsavdelningen:

Adrian Braekke, webbansvarig kommunikatör
E-post: adrian.braekke@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 84

Charlotta Lövgren, kommunikationsstrateg
E-post: charlotta.lovgren@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 47

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!