Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Skaraborgsdagen 2018

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Skaraborgs 15 kommuner och Skaraborgs Kommunalförbund, bjöd in beslutsfattare i både offentlig sektor och näringsliv för att diskutera de bästa vägarna för hållbar tillväxt i Skaraborg. Årets tema inom hållbar tillväxt var innovationskraft och kompetensförsörjning.

Skaraborgsdagen genomfördes för andra gången den 8 februari i ett fullsatt Vara konserthus. Närmare 400 beslutsfattare från näringsliv och offentlig verksamhet hade samlats för att diskutera innovationskraft och kompetensförsörjning.

Götenes representation

Totalt från kommunen åkte en delegation på 14 personer. Vi representerades av både kommunen och näringslivet, med kommunalråd Åsa Karlsson i spetsen.

Dagen erbjöd

Under dagen fick de inbjudna lyssna till 32 talare, bland annat Martin Lundstedt, Volvos koncernchef och Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, som samtalade om statens och storföretagens syn på hållbar tillväxt i Skaraborg. De gav en positiv bild på Skaraborg möjligheter.

Flera innovativa Skaraborgska företag fick möjlighet att prata om sin utveckling allt ifrån Benders toppmoderna gatstentillverkning till dataspelutvecklaren Stunlock Studios verksamhet, till bolag inom besöksnäringen. Detta gav en bra bild av innovationskraften hos de Skaraborgska företagen.

Avslutningsvis

Som avslutning knöt Katarina Jonsson, kommunalråd Skövde och Jonas Sundström, kommunalråd Lidköping ihop dagen, med budskapet att det är endast om vi arbetar tillsammans som Skaraborg får en hållbar tillväxt.

"För oss som bor, besöker och verkar i Skaraborg är dagen ett mycket bra tillfälle för att stärka våra nätverk. Det ger även mycket att fundera som enskild kommun omkring, hur och med vad arbetar vi för att bidra till att stärka den hållbara tillväxten i Skaraborg." - Jerker Andersson-Liljestrand, kommunchef.

Mer information

För att läsa mer som Skaraborgsdagen och dess innehåll kan du gå till Skaraborgs kommunalförbunds hemsida.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!