Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nu inför vi e-tjänster i Götene kommun

Publicerad: klockan

E-tjänster i Götene kommun. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

E-tjänster i Götene kommun. Klicka på bilden för att förstora.

För att göra det enklare, snabbare och smidigare för medborgaren och för kommunens handläggare inför vi nu e-tjänster inom en rad olika områden.

För att underlätta för våra medborgare inför vi nu e-tjänster. Det innebär att man kommer kunna utföra en rad olika ärenden, såsom att ansöka om barnomsorgsplats, söka bygglov eller ansöka om skolskjuts direkt på kommunens hemsida. Det blir enklare, snabbare och smidigare, både för medborgaren och för handläggaren som hanterar ärendena.

Istället för att skriva ut en blankett som sedan fylls i och skickas in kan medborgaren direkt på hemsidan fylla i sina uppgifter och skriva under med sin e-legitimation. Handläggaren slipper sedan sitta och föra över de handskrivna blanketterna till sitt system.

Barnomsorgen smygstartade med sina e-tjänster förra veckan och successivt kommer vi att lägga ut fler e-tjänster, bland annat inom färdtjänst, fritid-förening och musikskolan. Målsättningen är att alla Götene kommuns blanketter ska bli e-tjänster under året.

Självklart kommer det även att finnas blankettversioner av varje e-tjänst för den som inte har e-legitimation eller inte är bekväm med att använda datorn. E-legitimation kan man ansöka om hos sin bank eller hos Telia.

Du hittar e-tjänsterna under "E-tjänster och blanketter" i högermenyn eller på adressen www.gotene.se/e-tjanster

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!