Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunfullmäktiges uppvaktning av mästare 2017

Mästarna 2017. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Mästarna 2017. Klicka på bilden för att förstora.

Kommunfullmäktige har som tradition att på sitt decembersammanträde uppvakta de kommuninvånare som under året vunnit svenska, nordiska, europeiska eller världsmästerskap.

Kommunfullmäktiges ordförande Åke Fransson och kommunfullmäktiges vice ordförande Lars Waldefeldt delade ut en minnesgåva.

Mästarna 2017

Britt Hellmark

Britt Hellmark har i år tagit otroliga tio veteran-SM-guld, guld på 400 meter i Nordiska mästerskapen för veteraner och ett VM-silver i halvmaraton, i Daegu Sydkorea.

De tio veteran-SM-gulden har tagits på följande platser och distanser: Inomhus-SM i Borås på 400, 800, 1500 och 3000 meter, utomhus-SM i Karlskrona på 400, 800 och 1500 meter, SM-guld i Huddinge på 4 kilometer terräng, halvmaraton i Mariestad och maraton i Göteborg

Robin Ljungkvist

Robin Ljunqvist spelar för Team Mariestad och blev den 9 maj Svensk Mästare i bowling för funktionshindrade med resultatet 1321 poäng över sex serier, där han dessutom i serie två tangerade ditt eget rekord på 451 poäng. Tävlingen gick i Haga Bowling i Norrköping.

Robin har även tagit hem segern i Action Jubal Open som också gick i Norrköping. Det var hans fjärde inteckning i vandringspriset.

Malin Kall

Malin Kall har tillsammans med Villa Lidköping BK, den 19 mars blivit Svensk Mästare i bandy för flickor 17 år. Finalen spelades på Behrn Arena i Örebro där de slog Västerås med 4-0. Malin gjorde två mål i finalen och blev utsedd till matchens lirare.

Viktoria Karlsson

Viktoria Karlsson har tillsammans med Villa Lidköping BK, blivit Svensk Mästare i bandy för flickor 17 år. Viktoria blev omnämnd av expertkommentatorn då hon imponerat stort i sin försvarsroll som libero.

Bengt Ahlstrand

Bengt Ahlstrand har blivit Svensk Mästare i SPF:s riksmästerskap i bowling för herrar 66-70 år. Bengt tävlar för SPF Götene Kinnekulle och tävlingen gick i Örebro 11-12 oktober.

Aleksandra Gustafsson

Aleksandra Gustafsson springer för Lidköpings IS och har i år tagit fem SM-guld, ett VM-silver på 3000 meter och ett VM-brons på 5000 meter friidrott i Bangkok, samt ett EM-brons i halvmaraton i Udine Italien.

Filip Nordh

Filip Nord har tillsammans med Anders Sanfridsson från Mariestad tagit EM-guld i Insjötrolling. Tävlingen som utgick från Spikens fiskehamn pågick fredagen den 29 september till söndagen den 1 oktober. Filip kunde tyvär inte delta vid uppvaktningen.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!