Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunens officiella anslagstavla blir digital 1 januari 2018

Publicerad: klockan

Ordförandeklubba som ligger bredvid en hög med dokument.

Från och med den 1 januari 2018 använder Götene kommun en ny officiell anslagstavla för att meddela allmänheten om kallelser och justerade protokoll. Anslagstavlan är digital och finns på kommunens hemsida.

Digital officiell anslagstavla

Götene kommuns officiella anslagstavla blir från 1 januari 2018 digital. Där finns meddelanden om kallelser till kommunfullmäktige samt justerade protokoll från olika politiska instanser.

Tidigare har kallelser och justerade protokoll meddelats genom ett anslag på kommunens officiella anslagstavla på entréplan i Centrumhuset. Från årsskiftet tillkännages dessa istället på en digital officiell anslagstavla på kommunens hemsida. För att komma till anslagstavlan kan du gå till adressen www.gotene.se/anslagstavla

Modern kommunallag

Den 1 januari 2018 börjar en ny och mer modern kommunallag att gälla. En av de saker som förändras i den nya kommunallagen är hur kommunerna ska meddela allmänheten om kallelser och justerade protokoll. Genom att göra detta digitalt så följer hanteringen med i samhällsutvecklingen och tillgängligheten ökar.

Samtidigt ställs krav på att även de som inte har tillgång till internet ska kunna ta del av informationen på anslagstavlan och den hjälpen ges av medborgarkontoret i Centrumhuset i Götene.

Insyn och möjlighet att överklaga

Genom att meddela om kallelser till kommunfullmäktige och justerade protokoll får allmänheten insyn i vilka beslut som tas och även möjlighet att överklaga dem. 

När ett justerat protokoll meddelas framgår det under vilken tid som det går att överklaga de beslut som tagits vid mötet samt information om hur man överklagar.

Frågor

Om du har frågor kontakta kanslistrateg Jonna Sanfridsson.
E-post: jonna.sanfridsson@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 24 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!