Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommundirektörens nyhetsbrev: Gotene News 7 - 2012

Publicerad: 29 juni 2012
Rogher Selmosson, kommundirektör

Rogher Selmosson, kommundirektör

Gotene News med positiva nyheter från Götene kommun. Ansvarig utgivare är Kommundirektör Rogher Selmosson.

Isdans och korvgrillning på Kastanjegården


Den 6 juni samlades boende, personal samt anhöriga från avdelningarna Trasten och Lärkan på Kastenjegården. På programmet stod Isdans och korvgrillning. Susanne Lundin som arbetar på trasten visade ett härligt konståkningsprogram på inlines därefter grillade vi korv och hade trevligt i försommarsolen vid fontänen. (Lisbeth Blom)

Sommaravslutning för Västerby och Ljungsbackens förskolor


En avslutning i entreprenöriellt lärande. Alla anställda samlades på Hällekis Trädgårdscafe och kök för att avnjuta en soppa som tillretts av traktens råvaror — mycket gott. Vid kaffet blir det ett avbrott och delar av förskolornas ledningsgrupp samt ägarna för Butiken på landet genomför en mycket uppskattad modevisning där vi får lära oss att vi verkligen lever i Europa, skor från Spanien, klänning från Italien, Engelsk kavaj och liknande.

Här kan de som deltog verkligen vara stolta för att de antog och genomförde denna utmaning, det är ett bra tecken på att vi har utmanande och duktiga pedagoger i Götene.

Kvällen avslutas men en genomgång och studiebesök i Butiken på Landet. (Janne Svensson)

Familjedaghemmens dag


Torsdagen 14 juni firades familjedaghemmens dag vid Furubacken genom att barnen och föräldrarna gick en kort skogspromenad och räknade ballonger som var upphängda i träden.

Under tiden blev grillarna varma och alla åt så mycket korv de ville.

Efter en trevlig samvaro avslutades kvällen med att Pippi Långstrump kom, sjöng tillsammans med barnen och lämnade en lite sommarpresent till alla barnen. (Janne Svensson)
 

Salamanderprojekt på Österplana hed


Götene kommun och Naturskyddsföreningen i Lidköping har fått ett lokalt naturvårdsprojekt (LONA) beviljat av Länsstyrelsen. I projektet ska salamandrar kring Österplana hed och vall på Kinnekulle undersökas. Man har tidigare observerat att vissa salamandrar har blivit "angripna" av små sötvattensmusslor som är cirka en halv centimeter stora. Musslorna sätter sig ofta fast på fötterna och man vet inte varför eller hur stor omfattningen är. En del av projektet är att göra informationsskyltar om salamandrar.

Salamandrarna är liksom alla andra groddjur fridlysta och hotas av utrotning då deras livsmiljöer förändras och arterna lätt påverkas av olika sjukdomar som bland annat sprids av människor. (Karolina Ringdahl)

Projektavslutning på Prästgårdsskolan


Sista veckorna på Prästgårdsskolan kännetecknades av många gemensamma aktiviteter med eleverna. Dels var det fotbollscup där klasser och årskurser spelade mot varandra, dels var det Skapande Skola där olika projekt avlöste varandra och avslutades med en filmfestival den 5 juni, dels var det den traditionella bränbollsmatchen mellan elever från årskurs sex och personalen.

Skapande Skola har berikat undervisningen på olika sätt under vårterminen. Det har varit filmskapande, musikinspelning i en riktig inspelningsstudio, danslektioner som utgått från de olika världsdelarna. Detta mynnade ut i en filmfestival i biografklassrum,  eleverna bjöds på "äkta" biopopcorn med dryck samt galaklädd personal. Föreställningen bestod av musikinslag, av animerad film, av reklamfilm, baklängesfilm, spelfilm samt för de äldsta eleverna bjöds det dessutom en Zombiefilm.

En härlig dag som vi kommer att minnas och som förhoppningsvis bidrar till fler kulturella aktiviteter. Ett stort tack till all personal med Lisbeth Danielsson i spetsen som med sin kompetens både i teknik och organisation såg till att dagen blev så lyckad. (Lena Edholm)

Lekplats upprustad i Lundsbrunn


Under våren har lekplatsen på Vinbärsvägen i Lundsbrunn rustats upp till de yngre invånarnas glädje. (Åsa Karlsson)

Sommarvikarier introducerade


Årets sommarvikarier inom äldre- och handikappomsorgen har startat med introduktion måndag och tisdag. Verksamheterna har två semesterperioder, vecka 26-29 och vecka 30-33. (Marianne Olsson)
 

Mångfaldsveckan invigd


Mångfaldsveckan invigdes måndagen den 25 juni i Götene Församlingshem. Ett mycket digert och intressant program erbjuds, med stor avslutning på torget på lördag 30 juni. (Jerker Andersson-Liljestrand)

Draktunneln invigd


Första muralmålningen som finns i gång- och cykeltunneln vid Ljungsbacken är invigd. Barnen kallar den för draktunneln. Ett fantastiskt konstverk väl värt att beskåda. (Rogher Selmosson)

Sommarentreprenörer igång


Efter en veckas utbildning är nu sommarentreprenörerna igång. De har olika företag som de driver. Allt från café, glasskiosk, trädgårdsfixning till trubadur. Anlita dem när du behöver hjälp. Mer info kommer på kommunens hemsida. (Rogher Selmosson)

Trevlig sommar


Detta är sista numret för våren. Tack för alla positiva bidrag och ha en mycket trevlig sommar. Nästa nummer kommer i början av september. Material tas tacksamt emot kontinuerligt.
Hälsningar Rogher Selmosson, kommundirektör

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!