Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommundirektörens nyhetsbrev: Gotene News 6 - 2012

Publicerad: 5 juni 2012
Rogher Selmosson, kommundirektör

Rogher Selmosson, kommundirektör

Gotene News med positiva nyheter från Götene kommun. Sista numret innan sommaruppehållet kommer i slutet av juni. Ansvarig utgivare är Rogher Selmosson.

Olofsgården på utflykt till Sventorps lamm i Holmestad


Sista veckan på 3:3 schemat lyckades Olofsgården på Helenagården få med alla tio boende på utflykt till Svenstorps lamm i Holmestad. Sist födda lammen var bara fem dagar gamla och alla fick hälsa på dom små. Lite fika fick vi också till, innan återfärd med två handikappbussar och en taxi. Ett mycket uppskattat äventyr trots att vädret inte riktigt var med oss. Det bästa med det hela var att med god vilja och en nästan mangrann personalinsats kunde alla boende följa med, hälsar boende och personal på Olofsgården. (Inga-Maj Karlsson)

Lägerresa till Varberg för "Äldre möter yngre"


Fritid - ungdom och Äldreomsorgens mobila team var under helgen 5-6 maj på lägerresa till Varberg med projektet "Äldre möter yngre och yngre möter äldre". Det var 29 stycken med på resan, hälften pensionärer och hälften ungdomar. Vi fick uppleva guidad tur på Varbergs fästning, boende i campingstugor, gemensamma middagar och åka på lammsafari med traktor och vagn på Österöö fårfarm. En härlig resa med solsken och kraftiga stormbyar. Resan betalades av Leader Västra Skaraborg och Brottsförebygganderådet i Götene. Flera företag i Götene sponsrade oss med mat. (Catrin Persson)

Talanger finns på Lundabyn


Under en förmiddag i maj uppträdde elever från årskurs 1 till årskurs 6 med olika sånguppträdanden, tankeläsning och flera grupper som dansade. Eleverna visade på storartade uppvisningar inför alla skolans elever och idrottshallen sjöd av applåder och skratt. (Elisabeth Andersson-Hult) 

Fritid - ungdom till Liseberg


Fredag 18 maj åkte Fritid - ungdom till Liseberg med en buss full av Göteneungdomar. Vädret och humöret var på topp hos alla. (Catrine Persson)

Förskolan Skattkistan har firat Förskolans da

g
Torsdagen den 24 maj firade barn och pedagoger Förskolans dag. Solen sken från en klarblå himmel och det gjorde även alla barn. Ute på gården fick barnen springa Vårruset med allt vad det innebar. Förmiddagen började med uppvärmning i form av olika rörelsesånger, därefter var det dags för start där barnen fick var sitt startkort med olika färger på som de sedan skulle fylla med rätt färg vid olika stationer efter vägen. Barnen stannade vid vätskekontrollen och fick vatten innan de sprang vidare. I mål belönades varje barn med en fin medalj. Sedan var det sång och musik på kullen och till allas glädje serverades det glass

WEPA Demens godkänt som EU-projekt


WEPA Demens har blivit godkänt som EU-projekt inom Leonardo Praktik och utbyten 2012. En grupp från Äldreomsorgen åkte i januari 2012 till England på ett förberedande besök och har nu blivit beviljade medel för ett utbytesprojekt under en tvåårsperiod. Det kommande projektet berör olika yrkeskategorier inom äldreomsorgen. Drygt 23 personer kommer att få åka till England för att se hur de arbetar med demensverksamhet. (Päivi Varis-Petersson och Birgitta Hassellöf)

Skisser finns för Skateboardprojektet


Skatboardprojektets planeringsarbete har nu efter cirka ett års arbete nått sin slutfas. Nu finns ett färdigt förslag med skisser framtaget. (Eva Danielsson-Friberg)

Bildbanken har över 9000 bilder


Bildbanken på Källan har utökats och innehåller för närvarande över 9 000 bilder från Götene. Bilderna är kategoriserade och får användas fritt. Sökväg: Källan/webbprogram/bildbank. (Eva Danielsson-Friberg)

Nio goda skäl att handla i Götene


I samband med Götenelörda'n visade Shopping Götene upp sig. De marknadsför nio goda skäl att handla i Götene.
1. Ett attraktivare Götene
2. Starkare kommun
3. Fler butiker ger fler jobb
4. Omtanke om miljön
5. Äkta personlig service
6. Bättre goodwill
7.Umgås
8.Lokalproducerat i Götene
9. Ökad turism
Läs mer om Shopping Götene (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Rogher Selmosson)

Bra trivsel med att bo i Götene


Götene klättrar i nyhetsmagasinets Fokus årliga rankning om vilka kommuner det är bäst att bo i. Götene hamnar på 34:e plats jämfört med 49:e plats 2011. Det är 44 olika variabler som sammanfogas. Högsta placeringen är om var man vill bo som barnfamilj. Där ligger vi på 12:e plats. Ett bevis på att vi har en bra förskola/skola. (Rogher Selmosson)

Har du positiva nyheter du vill förmedla? Skicka en mail till
Rogher Selmosson
kommundirektör
E-post: rogher.selmosson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!