Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommundirektörens nyhetsbrev: Gotene News 5 - 2012

Publicerad: 14 maj 2012
Rogher Selmosson, kommundirektör

Rogher Selmosson, kommundirektör

Gotene News med positiva nyheter från Götene kommun. Nästa nummer kommer i juni. Ansvarig utgivare är Rogher Selmosson

Återigen en mycket lyckad livsåskådningsmässa


Lördagen den 14/4 hölls återigen en livsåskådningsmässa som arrangerades av Västerbyskolan, Svenska kyrkan, GKSR och Sensus. Temat för årets mässa var: "Att skapa en bättre värld". Under förmiddagen fick Västerbyskolans elever möta företrädare för de åtta olika livsåskådningarna som fanns representerade. Eftermiddagens aktiviteter ägde rum i Götene församlingshem dit även allmänheten inbjöds att delta. Här kunde åhörarna ta del av ett spännande program. Imamen Muhammad Muslim Eneborg berättade om hur han fann islam och om islam som en väg till frid och fred. Humanisternas ordförande Christer Sturmark intervjuades av pastor Kurt Larsson och riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) och den kristna fredsaktivisten Annika Spalde samtalade och diskuterade frågor som rörde deras engagemang för en bättre värld och metoder för förändring. Dagen avslutades med ett levande bibliotek, där besökarna kunde boka samtal med representanterna för de olika livsåskådningarna. Årets mässa var den femte i ordningen och lockade återigen många besökare. (Staffan Berlin)

Nätverksledarmöte i Götene


Torsdagen den 19 april var nätverksledare från Skaraborg inbjudna till Götene för att "nätverka". Det kom nätverksledare från Grästorp, Hjo, Tidaholm, Lidköping, Skövde och Falköping för att prata om möten och sociala nätverk. Det är viktigt att få dela med sig av olika erfarenheter, diskutera olika dilemman, kunna utbyta tips och idéer. Det som vi uppfattade som unikt för Götene var att vi erbjuder nätverksmöten för alla, inte bara för barn och ungdomar. Det är vi stolta över! Även när man är äldre är det sociala nätverket viktigt!
Om någon vill veta mer om nätverksmöten går det bra att kontakta Anne-Marie Johansson som är samordnare, telefon: 0511-386179.

Flytvästdepån flyttar till Medborgarkontoret


Kommunens flytvästdepå flyttar till Medborgarkontoret i Centrumhuset, Götene. Tidigare fanns den på Räddningstjänsten. Den nya placeringen av flytvästarna innebär att medborgare får bättre tillgång till att hyra dem.
"Medborgarkontoret har mer öppet och har även öppet hela sommaren" säger Gun Johansson, informatör på Götene kommun. Det finns västar i alla viktklasser både för barn och vuxna. Hyran är 20 kronor per vecka. Pengarna används till reparationer och inköp av nya västar. (Gun Johansson)

Flärddag på Helenagården


Den 19/3 hade vi flärddag på Helenagården. Vi erbjöd fotbad, hand och nagelvård, hårvård och trevlig samvaro. Vi bjöd på exotiska frukter och juice och hade även utlottning av fina blombuketter och andra vinster som affärer i Götene hade skänkt. Detta var mycket uppskattat av både boende och personal. (Kulturombuden/ Helenagården)

Leader beviljade medel till Mångfaldsveckan


Leader har beviljat 30 000 kronor till Mångfaldsveckan som är vecka 26. De tyckte att det var ett jättebra projekt, som de hoppas är långsiktigt. (Ann-Sofie Andersson)

Studiedag inom handikappomsorgen


All personal inom Handikappsomsorgen har haft en studiedag. Man gick igenom planen för funktionshindersområdet, våra ledstjärnor och mål. Fokus på dagen låg på värdegrund, bemötande och det salutogena tankesättet. Lotta Fridell och Adelina Dujsic hade ett uppskattat rollspel om det salutogena perspektivet. Utvärdering av dagarna sker på APG. (Anna-Lena Baumgartner)

Källby Gård på EU-möte i Bulgarien kring mobbning


Representanter från Källby Gård har deltagit i ett EU-möte i Ruse i Bulgarien kring projektet "How to prevent bullying in school". (Eva Cardell)

Handträningsgrupper för reumatiker på Samrehab


Varje träningstillfälle inleds med värmebehandling av händer/handleder. Vi erbjuder paraffinbad eller värmekuddar med fuktig eller torr värme. Värmebehandling används för att minska stelhet. Därefter följer rörelseträning efter individuellt anpassat träningsprogram för att öka och bibehålla rörlighet och styrka. Detta vet man ökar aktiviteten och minskar smärtan hos reumatiker. (Leg. Arbetsterapeuter Marie Skog och Anna Carlsson)

Mural 2012


Mural 2012 går in i sin aktiva fas! Den mexikanske konstnären Ezequiel Frias anländer till Götene idag, 3 maj och stannar till slutet av juni. En lokal konstnär, Daniel Broman från Kinne-Kleva har också engagerats. En del av fasaden på Järniahuset som vetter mot Annagatan kommer att få en Mural, och gång- och cykeltunneln vid Ljungsbacken kommer att målas. Fastighetsägaren kommer tillsammans med konstnärerna gå igenom deras skisser och föra en dialog innan målning. Projektet har stöd från Skaraborgs kommunalförbund och VG-regionen som sedan länge har ett samarbete med Queretaro i Mexico. Lokalt sponsrar Colorama Götene med färg till målningarna! (Eva Danielsson-Friberg)

Skräpplockning


Barnen på Ljungsbackens förskola, avdelningarna  Stubben, Stenen och Björken var i torsdags ute och plockade skräp runt förskolan. Det fanns en hel del papper, cigarettfimpar, plast och även en sönderslagen glaslykta i cykeltunneln. Vi fick hämta en sopborste och en skyffel och sopa upp allt glaset för annars kan djuren skära sig i foten och cykeldäck kan gå sönder.Vi fick ihop fem säckar med skräp och barnen var jättenöjda med sin insats. När vi hade städat färdigt grillade vi korv tillsammans på förskolans gård. (Janne Svensson)

Rogher Selmosson
Kommundirektör
E-post: rogher.selmosson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!