Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Flagghissning för Ukrainas självständighetsdag den 24 augusti 2022

Under förmiddagen den 24 augusti hissade vi den ukrainska flaggan utanför Centrumhusets entré för att uppmärksamma Ukrainas självständighetsdag. Vi kommer att fortsätta hissa den ukrainska flaggan den 24 varje månad för att visa vårt stöd till den ukrainska befolkningen.

Svenska och ukrainska flaggan hissad framför en orange tegelvägg med ett stort fönster.Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden.

Med anledning av Ukrainas självständighetsdag som firas den 24 augusti hissades den ukrainska flaggan utanför Centrumhuset i Götene idag. Detta för att uppmärksamma dagen för Ukrainas självständighetsförklaring samt visa vårt fortsatta stöd till den ukrainska befolkningen.

Fortsatt flaggning för Ukraina den 24e varje månad

Den 24 februari 2022 var dagen då Ryssland invaderade Ukraina. Därför hissar Götene kommun den ukrainska flaggan den 24:e varje månad, i fortsatt stöd till den ukrainska befolkningen.

Videohälsning

Videohälsning från kommunalråd, Susanne Andersson och oppositionsråd, Åsa Karlsson med anledning av dagens flaggning för Ukrainas självständighetsdag.

Inför den 24 augusti bad den Ukrainska ambassaden i Sverige samtliga kommuner att skicka en kort videohälsning samt bilder på övriga händelser, till exempel flagghissningar och liknande med anledning av Ukrainas självständighetsdag. Alla hälsningar kommer att publiceras på den Ukrainska ambassaden i Sveriges hemsida under dagen.

Vad händer i Götene kommun med anledning av kriget i Ukraina?

På Götene kommuns hemsida kan du ta del av information om hur Götene kommun påverkas av Rysslands invasion av Ukraina, hur vi arbetar i dagsläget och vad du som privatperson kan tänka på.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!