Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Centrumhuset fyller 40 år

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Samhällsservice samlad under ett och samma tak. Det var tanken med Centrumhuset när det invigdes i april 1974. Fyrtio år senare lever denna tanke fortfarande kvar, kanske starkare än någonsin.

I januari 1974 började verksamheterna att flytta in, den 4 februari tog kommunförvaltningen huset i bruk och den 16 april samma år invigdes Centrumhuset i Götene. En unik byggnad i sitt slag där kommunens verksamheter tillsammans med bland annat vårdcentral, apotek, arbetsförmedling och försäkringskassa samsades under ett och samma tak. Folk kom från hela landet för att ta sig en titt på detta moderna hus. Till och med kungen var här på studiebesök i samband med sin Eriksgata.

Även om husets gäster har kommit och gått under årens lopp lever fortfarande grundtanken med byggnaden kvar – samhällsservice samlad på ett och samma ställe för att underlätta för Göteneborna. Medborgarkontorets tillkomst på senare år har förstärkt denna tanke ytterligare, vars personal hjälper besökare med såväl kommunärenden som lotsning till andra instanser och organisationer.

Att Centrumhuset nu kliver in i medelåldern ska självklart firas. Hur vet vi inte än, men vi vet att det kommer att bli den 16 april, så håll utkik efter mer information när det börjar närma sig.

Vid frågor kontakta:

Beryl Gustafsson, kanslisekreterare
E-post: beryl.gustafsson@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 06

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!