Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Centrumhuset bjuder in till 40-årsjubileum

Publicerad: klockan

Den 16 april 1974 invigdes Centrumhuset i Götene kommun, ett center för samhällsservice och dialog. Den 16 april 2014 kommer vi därför nu fira alla år av trogen tjänst och tillgänglighet med ett trevligt arrangemang för kommuninvånarna.


Centrumhuset har nu varit medborgarnas punkt för samhällsservice i 40 år och det ska vi fira.

Den 16 april hålls ett jubileum där besökare är varmt välkomna. Centrumhuset har öppet som vanligt men arrangemanget sker mellan klockan 9.00 och 17.00. Det kommer bjudas på lite smått och gott som cider och choklad.

Husets aktörer

En kommun har många verksamheter och under jubileumsdagen finns de på plats i Centrumhuset för att informera och svara på frågor från besökare.

Några av avdelningar som kommer finnas representerade är: äldreomsorgen, medborgarkontoret, handikappomsorgen, fastighetsenheten, biblioteket, politiker och fritid ungdom.

Centrumhuset är så mycket mer än bara kommunala avdelningar då det delas med andra verksamheter så som Polisen, Apoteket, Konstföreningen, Närhälsan, Avonova, Biograf Göta Lejon, Muséet och Centrumcafét. Tanken med Centrumhuset när det invigdes 1974 var att samla samhällsservice under ett tak. Fyra årtionden senare lever denna tanke fortfarande kvar, kanske starkare än någonsin.

Dagens underhållning

Musikunderhållning i foajén klockan 10.00 och 12.00. De som uppträder är Amanda, Karolina och Rebecka Ros från musikskolan i Götene.

I Centrumhuset finns det två boulebanor och besökare är varmt välkomna att delta i spelet eller ställa frågor mellan 10.00 och 12.00 samt 13.30 och 15.30. PRO och SPF kommer att finnas på plats vid boulebanorna för frågor och information.

Rundvisning i kommunens arkiv med en kortare historisk genomgång kommer genomföras klockan 11.00 och 14.00.

Bengt Kjellberg föreläser om Biografen Göta Lejons historia klockan 13.00. Biografens dörrar står öppna under dagen för besök.

Alice Tegnér-program för barn från fyra år i biblioteket klockan 14.00. Det kommer bli sång och målande tillsammans i vårens tema.

Biografen Göta Lejon visar klockan 15.00 filmen Frost i 3D, 50 kronor för en biljett. Frost är en animerad komedi och fantasy film. Filmen handlar om prinsessan Anna som ger sig ut på en magisk resa tillsammans med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven, för att hitta hennes syster Snödrottningen Elsa. Elsa förvisade sig själv till bergen efter att hennes dolda krafter uppenbarade sig under kröningsceremonin, och nu måste Anna hitta henne för att rädda kungariket Arendal från en förbannelse om evig vinter.

Muséet håller öppet hela dagen. Är man nyfiken på Götenes historia finns det gott om information och bilder på hur bygden och fabrikerna såg ut förr.

Konstföreningen har fotoutställningen: Med resor tillbaka till barndomens platser. Det kommer finnas representanter från konstföreningen på plats för frågor och information

Tipspromenad i Centrumhuset under dagen. Gå en tipspromenad och ha möjlighet till att vinna priser.

Erbjudande

Under dagen kommer Centrumcafét ha jubileumserbjudande på fika, kaffe och bakelse 30 kronor och påskbuffé för 90 kronor.


Vid frågor kontakta:

Beryl Gustafsson

Kommunsekreterare

E-post: beryl.gustafsson@gotene.se

Telefon: 0511-38 60 06 


Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!