Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Besök från Kenya i Centrumhuset - 21 januari

Publicerad: klockan

Den Kenyanska delegationen tillsammans med representanter från bland annat Götene och Skaras kommuner. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Den Kenyanska delegationen tillsammans med representanter från bland annat Götene och Skaras kommuner. Klicka på bilden för att förstora.

Under torsdagen får Götene kommun besök av en delegation från Busia County i Kenya för att diskutera möjligheter till ett samarbete.

I dag, torsdag 21 januari, vajar Kenyas flagga tillsammans med den svenska utanför Centrumhuset i Götene. Anledningen till detta är att kommunen under dagen får besök av en delegation från Busia County i Kenya, lett av guvernör Sosopeter O. Ojaamong. De har i dagarna träffat avtal med Lundsbrunnsföretaget Clean Analytical System (CAS) om köp av husmoduler för att bygga bort de slumområden som finns i deras county.

I tisdags deltog kommunalrådet Åsa Karlsson och kommunchef Jerker Andersson Liljestrand på ett seminarium kring detta, där de gavs tillfället att presentera vår kommun för delegationer från bland annat Busia County, Kenyas ambassad och Västra Götalandsregionen.

Nu vill representanterna från Busia County besöka oss i Götene kommun för att diskutera möjliga samarbeten. Vi är glada att få välkomna dem till vår kommun och ser fram emot ett spännande möte.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!